Mračan scenario za SAD? Hilari Klinton predviđa kada bi američka demokratija mogla doći do kraja

13.12.2021

15:50

0

Klintonova je poručila da "ako Tramp pobedi 2024. goine il kandidat njegove vrste, Amerikanci neće priznati našu zemlju"

Mračan scenario za SAD? Hilari Klinton predviđa kada bi američka demokratija mogla doći do kraja
hilari-klinton - Copyright AP Photo/Peter Morrison

Hilari Klinton, koja je kao kandidat demokrata izgubila predsedničku trku od republikanca Donalda Trampa 2016. godine, i dalje ne može da preboli taj poraz te je već krenula u kampanju protiv njega za svaki slučaj-ukoliko se Tramp ponovo kandiduje za izbore 2024. godine.

Klintonova je poručila da "ako Tramp pobedi 2024. goine il kandidat njegove vrste, Amerikanci neće priznati našu zemlju".

- Da sam trenutno osoba koja se kladi, rekla bih da će se Tramp ponovo kandidovati. Čini se da se sprema da to uradi i ako se ne bude proglasio odgovornim za ono što se desilo, uradiće to ponovo - Klintonova za En-Bi-Si.

- Mislim da bi to mogao da bude kraj naše demokratije ukoliko ne budemo to dovoljno isticali, ali želim da ljudi shvate da je ovo tačka preokreta ili preloma.

Klintonova se u intervjuu osvrnula na svoj gubitak iz 2016. i izrazila gađenje zbog mogućnosti da se Tramp ponovo kandiduje 2024. godine, prenosi Foks.

- Pokušala sam da upozorim ljude. Pokušala sam da kažem da je ovo zaista opasno, s obzirom na ljude sa kojima je bio u vezi, šta su govorili, šta bi on mogao da uradi. Užasno mi je što nisam zaustavila njega i ljude oko njega, ali osećam se kao da sada svako može da vidi kakav je on vođa - rekla je ona.

Klintonova je rekla da se "nadala najboljem" za zemlju nakon što ju je Tramp pobedio 2016. godine, ali je da ju je Trampov inauguracioni govor odvratio, rekavši da je to bilo "nečuveno" i da u govoru "nije bilo ni jedne ljubazne note".

Ona je potom nastavila da kritikuje republikance u Kongresu zato što su sledili njegov primer u „zloupotrebi” svoje funkcije.

"Nažalost, Republikanska partija je stala uz njega. Iskreno, okačili su kičme o zid dok su ulazili u svoje kancelarije. Nemaju savesti", rekla je Klintonova. „Oni nemaju kičmu i vidimo rezultate stranke koju je preuzeo demagog" rekla je i dodala da je vreme je da "odlučimo da li ćemo biti odrasla zemlja ili ne".

Kasnije u intervjuu, Klintonova je upitana o stanju u Demokratskoj stranci, što ju je navelo da kaže da je "vreme za pažljivo razmišljanje o tome šta će pobediti na izborima“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike