Detalji tragedije na Siciliji: Eksploziju mogao da izazove lift, među nestalima i par koji je čekao bebu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO)

12.12.2021

08:00 >> 09:44

0

U eksploziji je oštećeno nekoliko zgrada, a stradalo je najmanje troje ljudi

Detalji tragedije na Siciliji: Eksploziju mogao da izazove lift, među nestalima i par koji je čekao bebu (UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO)
sicilija2 - Copyright Profimedia

Sedam osoba sa Sicilije vode se i dalje kao nestali, nakon stravične eksplozije u kojoj se urušila četvorospratnica, dok su muškarac i dve žene spašeni.

Do eksplozije je došlo sinoć oko 20.30 časova, a od siline detonacije oštećeno je  i nekoliko okolnih zgrada, javljaju lokalni mediji.

Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije curenje gasa, a istu je mogao da izazove čak i lift.

- Gas se nakupio ili pod zemljom ili u zatvorenom okruženju. Aktiviranje lifta je takođe moglo da izazove eksploziju - rekao je komandant vatrogasne brigade Agrigento Đuzepe Merendino.

- U narednih nekoliko dana izvršićemo detaljnije istrage. Uzroci pucanja cevi mogu biti loše vremenske prilike ili klizište – dodaje on.

Među nestalima je i bračni par koji je iščekivao bebu. 

Zona eksplozije izgleda kao ratni scenario: ruševine, razbijeno staklo, krhotine i oštar miris paljevine svuda. Na lice mesta stigli su vatrogasci iz Agrigenta, Palerma i Katanije, Crveni krst, Civilna zaštita, policija i karabinjeri.

Vatrogasci i dalje kopaju po ruševinama i traže nestale.

- Ovo je velika tragedija... Pomolimo se Bogu da ga zamolimo da se izbegne više smrtnih slučajeva - rekao je sveštenik Filipo Barbera na misi koju je održao u subotu uveče u blizini nesreće.

Podsetimo, najmanje tri osobe poginule su u urušavanju dve zgrade u sicilijanskom gradu Ravanuza nakon eksplozije gasa, saopštio je danas šef vatrogasaca Ðuzepe Merendino.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike