Pronašli otetog sina posle 14 godina: Otac prevrnuo celu zemlju da bi ga našao! Nije hteo da ga pusti iz zagrljaja (VIDEO)

08.12.2021

20:31

0

Otmice dece su česte u Kini

Pronašli otetog sina posle 14 godina: Otac prevrnuo celu zemlju da bi ga našao! Nije hteo da ga pusti iz zagrljaja (VIDEO)
kina - Copyright Youtube/South China Morning Post

Jedan par iz Kine se konačno ponovo sreo sa sinom koji je nestao pre 14 godina, a emotivni susret su zabeležile kamere.

Sun Žuo (18) otet je u Šenženu 2007. kad je imao četiti godine, ali njegovi roditelji nikada nisu izgubili nadu da će ga naći.

Otac Sun Haijang i majka Peng Sijing su prodali i svoju imovinu kako bi finansirali potragu, a svojevremno su ponudili nagradu od 31.000 dolara za bilo kakvu informaciju o njegovoj lokaciji.

Sun je proputovao celu Kinu kako bi našao sina, obišao je skoro svaki region.

Njihova muka inspirisala je režisera iz Hongkonga Pitera Čena da 2014. godine snimi film "Najdraži" koji je zaradio više od 50 miliona dolara, a bacio je svetlo na otmice dece u Kini.

Stručnjaci kažu da se taj problem povećao jer je Kina zastupala politiku jednog deteta, koja je u poslednje vreme prilično olabavljena. Međutim, decenijama bi oni koji su dobili drugo dete morali da plaćaju velike kazne, a žene su primoravane na abortuse.

Tradicionalno, posebno u ruralnim područjima, smatra se da dečaci mogu više da doprinesu porodici i da će nastaviti porodičnu liniju. To je na crnom tržištu pokrenulo veliku potražnju za dečacima, a mnoge familije su devojčice davale na usvajanje.

Vlasti su Suna pronašli u istočnoj provinciji Šandong jer je policija koristila program za prepoznavanje lica kako bi identifikovala čoveka po imenu Vu, koga su sumnjičili za otmicu.

DNK analiza je potom pokazala da je to zaista Sun Žuo.

Profimedia
Sun Žuo godine kad je nestao

Vu je uhapšen zbog povezanosti sa dve otmice dece. Sunove usvojitelje čeka suđenje.

Uprkos svemu, Sun je rekao da će ostati sa usvojiteljima jer su ga oni podigli, a prethodno nije bio upoznat sa svojim pravim poreklom. Sunu su priredili veliku dobrodošlicu u njegovom rodnom mestu gde je upriličena i velika gozba.

Prema kineskom zakonu, najstroža kazna za trgovinu ljudima je smrt dok kupci mogu završiti iza rešetaka do tri godine.

Nije poznat tačan broj dece koja nestanu svake godine u Kini, ali se procenjuje da se radi o desetinama hiljada. Samo ove godine, više od 8.000 otete dece se ujedinilo sa roditeljima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike