Smrt četiri učenika mogla da bude sprečena? Roditelji će odgovarati za sinovljev krvavi pir

03.12.2021

21:53

0

Osumnjičeni negira da je izvršio zločin

Smrt četiri učenika mogla da bude sprečena? Roditelji će odgovarati za sinovljev krvavi pir
viber_image_2021-12-01_20-43-07-478 (1) - Copyright AP Photo/Paul Sancya; Instagram/Ethan.crumbley

Roditelji osumnjičenog za pucnjavu u srednjoj školi u Mičigenu snosiće odgovornost za smrt četiri učenika te škole. Tužioci u okrugu Oukland optužili su Džejmsa i Dženifer Krambli za ubistva bez predumišljaja zbog nekoliko tačaka zanemarivanja, koje je rezultiralo tragedijom, navodi BBC.

Glavni tužilac u okrugu Oukland, Keren Mekdonald navela je da je optužnica za roditelje osumnjičenog neuobičajena, ali da su činjenice slučaja "zastrašujuće".

U napadu, koji se dogodio pre tri dana, poginule su četiri, a ranjeno je sedam osoba

Tanjug/Oakland County Sheriff's Office via AP
 

Osumnjičeni za pucnjavu, petnaestogodišnji učenik iste škole, izjasnio se da nije kriv za terorizam i optužnice za ubistvo prvog stepena. 

Alarmirali roditelje

Nekoliko sati pre tragedije, roditelji osumnjičenog su pozvani u školu zbog "ponašanja u učionici koje je bilo zabrinjavajuće". Ipak tinejdžer je ostao u školi.

Na sudu je rečeno da je Krambli ušao u kupatilo sa rancem i izašao sa poluautomatskim pištoljem, pucajući na studente dok su se kretali niz hodnik, preneo je Sky news. Njegov otac je pištolj od 9 mm, koji je korišćen u napadu, kupio prošle nedelje. Kada je Krambli uhapšen, kod sebe je imao još 18 metaka.

Kada je čuo izveštaje o pucnjavi u školi, Džejms Krambli se odmah vratio kući sa posla da potraži pištolj, koji nije našao, izjavila je na konferenciji za novinare tužilac okruga Ouklend Karen Mekdonald. Krambli je zatim pozvao policiju i rekao da sumnja da je njegov sin možda bio napadač u školi.

Najavio napad?

Dan pre pucnjave, nastavnik je pronašao crtež pištolja i krvi kod Itana Kramblija, izjavila je tužiteljka Mekdonnald. Nadležni su prethodno saopštili da su se školski zvaničnici sastali sa njim i njegovim roditeljima na jutro kada je izvršio napad, i izrazili zabrinutost zbog njegovog ponašanja.

- Svaki pojedinac koji je imao priliku da spreči ovu tragediju je trebalo to da uradi - izjavila je Mekdonald u odgovor na pitanje da li je trebalo nešto da preduzmu članovi školskog osoblja.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tanjug/bbc

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike