Bizaran koncert u Poljskoj: Pozvali zaboravljene muzičke zvezde da podignu moral vojsci! Graničari se zabavljali uz "Mambo No. 5" (VIDEO)

07.12.2021

09:54

0

Poljski vojnici se hrabre "jurodensom"

Bizaran koncert u Poljskoj: Pozvali zaboravljene muzičke zvezde da podignu moral vojsci! Graničari se zabavljali uz "Mambo No. 5" (VIDEO)
poljska-lu bega - Copyright Twitter/Printscreen

Migrantska kriza na granici Poljske i Belorusije, koja predstavlja i istočnu granicu EU, ne jenjava.

Poljski zvaničnici su više puta napomenuli kako je beloruski lider Aleksandar Lukašenko pokrenuo "hibridni rat protiv EU".

- To je najveći pokušaj destabilizacije Evrope u poslednjih 30 godina. Poljska neće popustiti ucenama i učiniće sve da odbrani granice EU - napisao je premijer Poljske Mateuš Moravjecki jednom prilikom na Tviteru.

U odbrani granica od navale migranata, Poljska je odlučila da na neobičan način podigne moral svojim trupama. Organizovan je koncert na kome su nastupile domaće muzičke zvezde, ali i nekoliko stranih koje su izvučene iz penzije.

 

 

Tako je pred oduševljenom publikom nastupio Lu Bega, nemački pevač, koji se 1999. godine proslavio hitom "Mambo No. 5", a tu je bio i španski sastav Las Kečap (njih pamtimo po pesmi "Asereje), i nekoliko zvezda popularnih devedesetih - jurodens izvođač Kapetan Džek, pevačica grupe "Ace of Base" Džen Bargrin, nemačka pevačicas Oseana itd.

 

 

Voditelji programa uporedili su događaj  sa vremenom kada je čuvena glumica Merilin Monro nastupala za američke trupe. Tokom večeri, svi su se zahvaljivali poljskoj vojsci na odbrani Poljske i Evropske unije.

- Hvala što branite našu granicu - poručio je Lu Bega.

 

 

Na momente su se u program uključivali vojnici koji su opisivali strašna iskustva kroz koja prolaze i kako im je ovaj koncert doneo malo odmora. Ipak, nijednom nisu pomenuli same migrante koji takođe provode svoje dane na temperaturi od -6 stepeni.

Istakli su kako vojnici na granici vredno rade kako bi "svaki Poljak i Evropljanin spavao mirno".

Nastupio je i jedan poljski vojnik koji je repovao o tome kakva je privilegija štititi zemlju, "za sebe, za svoje voljene i za Boga". 

 

 

Ovaj, pomalo bizarni događaj, organizovan je uz podršku Ministarstva odbrane, a prema pojedinim procenama, koncert je tokom vikenda na državnoj televiziji pratilo više od 3 miliona ljudi.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike