CNN otpustio popularnog voditelja Kuoma jer je pomagao osramoćenom bratu

05.12.2021

08:26

0

Autor: 24sedam

Kris Kuomo vršio pritisak na izvore povezane sa žrtvama seksualnog uznemiravanja

CNN otpustio popularnog voditelja Kuoma jer je pomagao osramoćenom bratu
kuomo - Copyright AP Photo

CNN je otpustio svog najpopularnijeg voditelja, Krisa Kuoma, nakon što je utvrđeno da je pomagao svom bratu, bivšem guverneru države Njujork Endrjuu Kuomu, da se suoči sa optužbama za seksualno uznemiravanje.

Kako su naveli iz te televizijske mreže, istraga je otkrila i neke "nove informacije".

Podsetimo, Kuomo je prethodno suspendovan, a njegovu emisiju u udarnom terminu je preuzeo Anderson Kuper.

Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File
 

Državna tužiteljka Leticija Džejms pokazala je tekstualne i druge poruke u kojima je Kuomo pokušao da koristi sopstvene izvore u medijima kako bi saznao informacije o bratovom slučaju i ženama koje su ga optužile uznemiravanje.

Kako piše Rojters, u novinarstvu se korišćenje sopstvenog položaja za zagovaranje ličnog cilja ili sprovođenje istrage iz ličnih razloga, smatra kršenjem etike.

Popularni voditelj je vršio pritisak na izvore povezane sa žrtvama uznemiravanja i o svojim saznanjima je obaveštavao bratove saradnike aktivno pomažući u razradi plana odbrane i odgovora na optužbe.

Profimedia
Endrju Kuomo

- Ovo nije način na koji sam želeo da se završi moja karijera na CNN-u, ali već sam vam rekao zašto i kako sam pomogao bratu - napisao je razočarani Kuomo na Tviteru. 

Guverner Endrju Kuomo je podneo ostavku u avgustu kako bi izbegao gotovo izvesni postupak za opoziv nakon što je otkriveno da je seksualno uznemiravao najmanje 11 žena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike