Anarhija na ulicama Beča: Antivakseri organizovali 27 protesta, na policiju lete kamenice, broj privedenih munjevito raste (VIDEO)

04.12.2021

16:25

0

I novinari su meta demonstranata, jer ih učesnici protesta vređaju, nazivaju lažovima, i često i napadaju

Anarhija na ulicama Beča: Antivakseri organizovali 27 protesta, na policiju lete kamenice, broj privedenih munjevito raste (VIDEO)
Tan2021-11-20_174056488_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

U centru Beča, prestonice Austrije, danas posle podne održavaju se brojni protesti protivnika epidemioloških mera i obavezne vakcinacije, zbog kojih su mnoge ulice zatvorene za saobraćaj.

Prema rečima policije, u demonstracijama učestvuje više od 10.000 demonstranata, koji šetaju centralnom ulicom Ringom.

Policija ukazuje na to da je već bilo više privođenja zbog pružanja otpora izvršnim organima, a atmosfera na protestima je veoma napeta i stalno dolazi do čarki sa policijom.

Demonstracije su počele skupom levičara koji su protestovali protiv pružanja mogućnosti neonacistima da učešćem u antikorona protestima relavitizuju holokaust i šire svoje ideje.

I na tom skupu došlo je do guranja sa policijom i bacanja predmeta na čuvare reda, koji su pokušavali da preusmere učesnike kako ne bi došli u kontakt sa drugim povorkama.

Policija je bila prisiljena da koristi biber-sprej. Sa druge strane, deo učesnika demonstracija bacao je razne predmete na pripadnike organa reda, koji su uspostavili kontrolu nad situacijom upotrebom policijskih pasa i kordonima.

Inače, na ulicama Beča nalazi se, prema Ministarstvu unutrašnjih poslova, 1.200 policajaca iz raznih delova Austrije.

I novinari su meta demonstranata, jer ih učesnici protesta vređaju, nazivaju lažovima, i često i napadaju.

Više ekipa austrijskih televizijskih stanica zbog toga, pored kamermana, tonca i novinara, na ulice je poslalo i obezbeđenje, koje brine o timu tokom izveštavanja.

Prema saopštenju policije, za danas je bilo najavljeno ukupno 27 protesta, koji su u potpunosti blokirali saobraćaj u gradu.

Na najveći protest pozvala je, kao i pre dve nedelje, Slobodarska partija Austrije (FPO), treća politička snaga u zemlji, koja već dugo vodi politiku protiv epidemioloških mera i vakcinacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike