Objavljen uznemirujući snimak pucnjave u školi: Učenici se kriju iza barikada, napadač ih mami glumeći da je šerif (VIDEO)

01.12.2021

13:06

0

Tinejdžer je ispalio 20 metaka, a u trenutku napada spasilačke službe primile su više od sto poziva

Objavljen uznemirujući snimak pucnjave u školi: Učenici se kriju iza barikada, napadač ih mami glumeći da je šerif (VIDEO)
Printscreen Twitter - Copyright Printscreen Twitter

Troje tinejdžera, mladić Tejt Majre (16) i dve devojke, Hana Džulijana (14) i Medison Boldvin (17), ubijeni su nakon što je njihov drug (15) otvorio vatru u srednjoj školi Oksford u Mičigenu.

Nekoliko sati kasnije na društvenim mrežama pojavio se zastrašujući snimak u kom se vide učenici koji se skrivaju u zabarikadiranoj učionici dok napadač pokušava da ih nagovori da izađu, pričajući im da je šerif.

- Odeljenje šerifa. Možete da izađete - vikao je on đacima koji su se skrivali iza stolova, dok je on stajao ispred vrata učionice.

 

Ipak, razotkio se kad je slučajno izgovorio reč "bro" (brate), zbog čega su se učenici uspaničili. Kad su shavtili da nije reč o policajcu nego o napadaču, pobegli su kroz prozore.

Tinejdžer je ispalio 20 metaka, a u trenutku napada spasilačke službe primile su više od sto poziva iz škole.

U napadu je povređeno osam osoba, od kojih je jedan nastavnik, dok se devojčica stara 14 godina bori za život u bolnici.

Napadač je veoma brzo uhapšen nakon što su ga opkolili brojni policajci, saopštio je šerif okruga Oukland Majkl Mekabi.

- Sve se odigralo u pet minuta - rekao je on i dodao da se osumnjičeni brani ćutanjem, na šta su ga posavetovali roditelji.

 

Saučešće porodicama ubijenih izrazio je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.

- Saosećam s porodicama koje prolaze nezamislivu tugu zbog gubitka voljenih - rekao je Bajden tokom posete tehničkom koledžu u Minesoti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike