Putin čestitao ženama praznik uz dirljivu posvetu svojoj majci (VIDEO)

29.11.2021

15:47

0

Autor: 24sedam

Dan majki je važan dan u Rusiji

Putin čestitao ženama praznik uz dirljivu posvetu svojoj majci (VIDEO)
vladimir putin AP21315482087530 - Copyright Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dan majki se u Rusiji obeležava poslednje nedelje novembra.

- Očuvanje i povećanje stanovništva, kao i izdržavanje porodica, jedan je od glavnih prioriteta u razvoju Rusije. U Ukazu predsednika Rusije broj 204 od 7. maja 2018. godine, prvi i ključni od devet ciljeva nacionalnog razvoja bio je obezbeđenje održivog prirodnog priraštaja stanovništva zemlje - piše u objavi Kremlja na društvenim mrežama.

 

 

Putin je istakao izuzetan značaj zadataka postavljenih u Saveznoj skupštini 20. februara 2019. godine: "Za naše društvo, porodica, rađanje dece, poštovanje starijih generacija bili su i ostali moćni moralni okvir.“

Na snimku se vidi Putinova majka Marija Ivanovna.

Otac ruskog predsednika Vladimir Spiridonovič Putin (1911-1999) i majka Marija Ivanovna Šelomova (1911-1998) bili su fabrički radnici.

Otac je dobar deo tridesetih proveo kao podmorničar u Baltičkoj floti, a Drugi svetski rat je proveo u teškim borbama sa nemačkim okupatorima na frontu.

Majka je radila u fabrici u Lenjingradu, a kada je Vladimir rođen Marija je postala domarka u zgradi da bi bila što bliže svom mezimcu.

I Putin je zaista bio mezimac. Iako su Marija i Vladimir imali dva sina pre Vladimira mlađeg, obojica su umrli kao deca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike