Kim Džong Un zabranio nošenje kožnih kaputa: Radnje se zatvaraju, ljude skidaju na ulici

25.11.2021

10:21

0

Počeli su da ih nose zbog njega, a sada je javnost upozorena da to ne radi jer na taj način "podriva autoritet lidera"

Kim Džong Un zabranio nošenje kožnih kaputa: Radnje se zatvaraju, ljude skidaju na ulici
Tan2021-11-16_15544147_2 - Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Vlasti Severne Koreje zabranile su građanima da nose kožne kapute, nakon što je taj modni detalj postao omiljen lideru zemlje Kim Džong Unu.

Kim je kožni kaput prvi put obukao 2019. godine, i od tada je taj deo odeće postao popularan među elitom Severne Koreje, koja je želela da pokaže svoju lojalnost vođi, preneo je "Dejli mejl".

Nedavno je primećeno da su imitacije postale sve češće, pa je "modna policija" poslata da zatvori radnje koje prodaju kožne kapute i da ih na ulici skida sa ljudi, zbog zabrinutosti da bi ti "lažnjaci" mogli da načine Kimov izgled jeftinim i da mu podriju autoritet.

- Policija kaže da je nošenje kaputa sa ciljem da neko izgleda kao lider "neprimeren trend" kojim se osporava autoritet Kima. Vlast je rekla javnosti da ne nosi kožne kapute, jer je to deo partijske direktive da odluči ko može da ih nosi - rekao je izvor za Radio "Fri Azija".

Slične verzije kaputa kao što je Kimov prvo su počele da se pojavljuju u septembru ove godine, kada se nezvanično ponovo otvorila trgovina između Kine i Severne Koreje, posle prekida zbog pandemije.

To je omogućilo trgovcima da počnu da nabavaljaju sintetičku kožu i prave kapute.

Radio "Fri Azija" tvrdi da je imao uvid u dokumente o uvozu prethodnih meseci, u kojima se vidi da je uvezeno na desetine metara materijala.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike