Hit fotografije na društvenim mrežama: Donald Tramp dobio crni pojas iako se nikad nije bavio tim sportom (FOTO)

23.11.2021

13:20

0

"Čast mi je da dobijem sertifikat"

Hit fotografije na društvenim mrežama: Donald Tramp dobio crni pojas iako se nikad nije bavio tim sportom (FOTO)
Profimedia - Copyright Profimedia

Bivši predsednik SAD Donald Tramp dobio je počasni crni pojas deveti dan u tekvandou, iako se nikada u životu nije bavio tim sportom.

Bivšem predsedniku sertifikat o crnom pojasu devetog dana, što je najviše priznanje u ovom sportu, uručio je predsednik južnokorejskog tekvandosaveza Li Dong-sup u Trampovoj kući u Mar a largu na Floridi.

- Čast mi je da dobijem Sertifikat za počasni deveti dan i mislim da je tekvando veličanstvena borilačka veština za samoodbranu - kazao je Tramp nakon primanja ovog priznanja.

Predsednik južnokorejskog tekvando saveza nije međutim objasnio koji je razlog dodele crnog pojasa Trampu, ali je rekao da dodela ovog priznanja "nije povezana ni sa kakvim političkim pitanjima".

 

 

S druge strane, dodela ovog sertifikata Trampu sada znači da on ima isti rang kao ruski predsednik Vladimir Putin, koji je 2013. godine takođe dobio počasni deveti dan. Predsednik Putin takođe nije nikad vežbao tekvando, navodi Klix.ba.

 

 

Međutim, u komentarima na društvenim mrežama mnogi majstori ove borilačke veštine osudili su ovaj potez s obzirom na to da se za dostizanje takvog raga mora vežbati godinama, pa čak i decenijama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike