Mask sa sinom u krilu izneo najcrnji scenario: Moramo na Mars, Zemlji preti armagedon! (VIDEO)

21.11.2021

13:20

2

Osim uobičajenih priča o kolonizaciji Marsa, prvi put je "pokazao" i sina neobičnog imena

Mask sa sinom u krilu izneo najcrnji scenario: Moramo na Mars, Zemlji preti armagedon! (VIDEO)
mask - Copyright YouTube/Printscreen

Izvršni direktor kompanija "Tesla" i "Spejs iks" Ilon Mask već je dobro poznat po željama da naseli Mars.

Osim opasnosti klimatskih promena, mogućih udara kometa i visoke stope mortaliteta, Mask je rekao da postoji i pretnja od "dobrog starog nuklearnog armagedona".

Mask (50), koji je nedavno proglašen za "najbogatiju osobu koja je ikad hodala planetom", izneo je svoj ambiciozni plan da uspostavi stalnu bazu na crvenoj planeti tokom “Zum” konferencije Nacionalne akademije nauka, zajedničkog sastanka Odbora za svemirska istraživanja i Odbora za fiziku i astronomiju.

Mask je zabrinut zbog “civilizacijskih rizika koje potencijalno možemo da ublažimo”, a smatra da je multiplanetarno čovečanstvo glavni način da se to uradi, preneo je Futurism.com.

- Ako čekate dovoljno dugo, znate, Zemlja će postati nenastanjiva. Stoga smo na dugi rok, očigledno, svi mrtvi – rekao je.

Mask je priznao da bi se prvih nekoliko putovanja na Mars moglo pokazati kao neprijatna vožnja, ukazujući na prve “užasne” prelaske Antlantika. Američki milijarder je na prošlogodišnjem samitu "Ljudi na Marsu" rekao da bi izgradnja baze na crvenoj planeti bila “veoma teška i opasna”.

- Nije za one slabog srca. Sva je prilika da ćete umreti. I biće teško, ali biće i prilično veličanstveno ako uspe – rekao je tada.

Mask izgleda već predviđa najcrnji scenario za našu planetu.

- Uvek postoji rizik da kometa zbriše kontinent - rekao je na sastanku dva odbora u sredu, ukazujući da je u fosilnim zapisima bilo “gomile događaja koji su doveli do izumiranja na nivou kontinenta” o čemu se ne govori mnogo.

Ali, Mask je istakao da bi nam “veće rakete” mogle omogućiti da se odbranimo od dolazećih kometa ili svemirskih raketa i “jednog dana spasemo milijarde ljudi”. Milijarder je takođe ukazao na emisije ugljenika u atmosferi i otapanje tundri i ponovio svoju zabrinutost zbog pada globalne stope nataliteta, nazivajući to “potcenjenim rizikom”.

Pixabay
 

Međutim, kako kaže, postoji još jedna opasnost.

- Tu je uvek i dobri stari nuklearni armagedon. To nije isključeno. Ne znam koliki je taj rizik, ali nije nula – zaključio je.

Tokom Maskove video-konferencije Nacionalne akademije na ekranu se pojavio i njegovo najmlađe dete. Mask je retko viđen sa decom, ali se u sredu na sastanku pojavio sa jednogodišnjim sinčićem X AE A-Xii .

Podsetimo, Mask i pevačica Grajms dobili su sina u maju prošle godine, a mediji su preneli neobično ime koje su mu dodelili. Inače, Mask je otac još šestoro dece iz prethodnih veza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike