Na prodaju kuća u vlasništvu princa Čarlsa: Luksuzno imanje se prodaje uz neobičan uslov (FOTO)

17.11.2021

13:03

0

Vojvoda od Kornvola trenutno živi sa suprugom Kamilom u Klarens hausu, svojoj zvaničnoj rezidenciji u Londonu, a ima i kuće u Engleskoj, Škotskoj i Velsu

Na prodaju kuća u vlasništvu princa Čarlsa: Luksuzno imanje se prodaje uz neobičan uslov (FOTO)
profimedia-0335793088 - Copyright Profimedia

Luksuzno seosko imanje u vlasništvu princa Čarlsa, koje se nalazi na jugozapadu Engleske, prodaje se za 6,7 miliona dolara.

Imanje, poznato pod imenom Brimpts Mid, posebno je interesantno zbog toga što bi vlasnicima u posetu mogli da dođu članovi kraljevske porodice.

U okviru njega prodaje se i kuća u edvardijanskom stilu sa šest spavaćih soba. Imanje se prostire na 9,22 hektara zemlje i nalazi se u Nacionalnom parku Dartmur.

Da bi neko mogao da ga kupi, mora da pristane na prilično neobičan uslov - da princ Čarls povremeno svrati. Ugovorom se predviđa da princ Čarls posećuje imanje kako bi pecao, ali da je dužan da obavesti vlasnike o dolasku najmanje 24 sata ranije.

Sadašnji vlasnici kupili su imanje od princa od Velsa pre 27 godina, kada je isti zahtev bio naveden u ugovoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Knight Frank (@knightfrank)

Kompanija za nekretnine koja se bavi njegovom prodajom naglasila je da bez obzira na to što nije dolazio kod sadašnjih vlasnika, Čarls i dalje može da svrati na pecanje ukoliko to želi.

Vlasnici će moći da uživaju u rezidenciji koja je izgrađena od ružičastog granita i koja ima kupole sa 26.000 crvenih glinenih pločica. Osim glavne kuće, na imanju se nalaze i dve vikendice koje su nekad pripadale vojvodi od Kornvola.

Vojvodstvo Kornvol je privatno imanje koje pripada vojvodi od Kornvola, najstarijem sinu britanskog kralja ili kraljice i samim tim prestolonasledniku. Vojvoda od Kornvola ili princ Čarls je vojvoda sa najdužim stažom otkako je vojvodstvo ustanovljeno 1337. 

Princ Čarls trenutno živi sa suprugom Kamilom u Klarens hausu, svojoj zvaničnoj rezidenciji u Londonu, a osim navedenih nekretnina, ima i kuće u Engleskoj, Škotskoj i Velsu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike