Oca i ćerku mučili i ubili zbog skupocenih Stradivarijusovih violina: Komšija smislio pakleni plan kad je saznao šta drži u kući

14.11.2021

11:45

0

Nemca su u Paragvaju ubili njegovi zemljaci

Oca i ćerku mučili i ubili zbog skupocenih Stradivarijusovih violina: Komšija smislio pakleni plan kad je saznao šta drži u kući
violine ubistvo - Copyright Pixabay/Facebook

Kada je nemački majstor za instrumente i vlasnik muzeja, Bernard Rejmond von Bredou (62), zamolio svog komšiju u Paragvaju da pripazi na njegove vredne Stradivarijusove violine, dok je na putu, nije ni sanjao da će ta odluka biti pogubna.

Njegov zemljak Volker Granas (58) i još dva nemačka državljanina nalaze se u pritvoru zbog mučenja i ubistva von Bredoua i njegove ćerke Lorene Lidije (14) u njihovom domu.

Četiri Stradivarijusove violine, koje su pripadale žrtvi, pronađene su u Granasovoj kući.

 

 

Policijski komesar Hugo Grans rekao je lokalnim medijima da su otac i ćerka mučeni. Bredou je pronađen na stolu sa znakovima mučenja na telu i ranom od metka u glavi. Tinejdžerka je pronađena u kadi sa ranom od vatrenog oružja u stomaku. Pretpostavlja se da su ubijeni na nekoj drugoj lokaciji na posedu, a onda su dovučeni do tih mesta.

Dokazi pokazuju da je bilo i premetačine.

Instrumenti koje je izradio italijanski majstor Antonio Stradivari vrede milione, a jedna violina prodata je 2011. godine za 13,1 miliona dolara.

Italijan je koristio obrađeno drvo i tajne metode za proizvodnju 960 violina od kojih je ostalo 650.

Muzičari širom sveta žele da sviraju baš na njima jer ih odlikuje preciznost zvuka, što je, kako se veruje, rezultat upravo drveta od koga su izrađene.

Granas je uvideo koliko instrumenti vrede i pokušao je da od Bredoua iznudi sertifikate o autentičnosti kako bi ih prodao.

Facebook/Bernard Raymond von Bredow
 

Sumnja se da je Granas unajmio Iva Asriela Spartaka Štajnmeca (60) i Stefana Jorga Mesinga Darčingera (51) kako bi mučili Nemca i njegovu ćerku ne bi li im predali papire.

Za sada nijedan od osumnjičenih nije zvanično optužen za zločin, ali je tužiteljka Lorena Ledesma saopštila da se će se to uskoro dogoditi.

- Pronašli smo dosta dokaza. Mora da su počinili ovako brutalan zločin zato što su poznavali žrtve - rekla je.

Nije poznato gde se sada nalaze violine i prateći sertifikati.

Inače, ubijeni Bredou je postao poznat javnosti kada je kao tinejdžer u Bavarskoj pronašao skelet mamuta. Nakon toga je studirao geologiju i arheologiju pre nego  što je počeo da se bavi izradom i popravkom žičanih instrumenata.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike