Bizarna scena na aerodromu Palma de Majorka: Nakon prinudnog sletanja grupa putnika pobegla iz aviona

06.11.2021

18:52

0

Nije neuobičajeno da avioni traže prinudno sletanje na aerodrom, ali da nije normalno "da grupa putnika odluči da ne poštuje međunarodna pravila"

Bizarna scena na aerodromu Palma de Majorka: Nakon prinudnog sletanja grupa putnika pobegla iz aviona
Bilal EL-Daou/Pixabay

Španska policija uhapsila je 12 ljudi i još otprilike toliko ih traži nakon što je grupa putnika pobegla iz aviona na aerodromu Palma de Majorka, zbog čega je aerodrom bio zatvoren na nekoliko sati.

Avion niskobudžetne marokanske aviokompanije Er Arabija Marok koji je leteo iz Кazablanke za Istanbul prinudno je sleteo u Palma de Majorku zbog navodno bolesnog putnika, saopštila je španska civilna garda.

Кada su se vrata aviona otvorila u petak u 20.30 po lokalnom vremenu, 21 putnik je pobegao iz aviona, saopštila je u subotu regionalna vlada. Među 12 uhapšenih je i jedan bolesni putnik koji je odveden, a potom pušten iz bolnice. Sa njim je bio i saputnik koji je pokušao da pobegne iz bolnice. Jedan putnik je uhapšen zbog agresivnog ponašanja u avionu.

 

 

Portparolka regionalne vlade Aina Кalvo rekla je da nije neuobičajeno da avioni traže prinudno sletanje na aerodrom, ali da nije normalno "da grupa putnika odluči da ne poštuje međunarodna pravila".

Policija istražuje zašto su putnici pobegli i da li je reč o orkestriranom planu ili izolovanom incidentu, rekla je portparolka i najavila da će putnici biti vraćeni u domovinu jer su ilegalno ušli u Španiju.

Zbog incidenta, aerodrom je bio zatvoren više od tri sata, a avioni koji su u tom periodu trebalo da slete preusmereni su na druge aerodrome, poput onih u Barseloni, Ibici i Menorci.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir