Američki razarač u Crnom moru pod budnim okom ruske vojske

05.11.2021

21:19 >> 21:29

0

Raketni razarač "Porter", opremljen krstarećim raketama "Tomahavk" dometa 1.600 kilometara

Američki razarač u Crnom moru pod budnim okom ruske vojske
Copyright Pixnio

Brodovi Ratne mornarice SAD su ušli u Crno more i održali zajedničke vežbe sa bugarskom fregatom „Gordi“, saopštila je Šesta operativna flota SAD.

U zajedničkim vežbama je učestvovao raketni razarač "Porter" i komandni brod Šeste operativne flote SAD "Mount Whitney".

Raketni razarač "Porter", opremljen krstarećim raketama "Tomahavk" dometa 1.600 kilometara, ušao je u Crno more 30. oktobra. Za njim je 4. novembra u Crno more uplovio brod "Mount Whitney", a zatim i tanker Ratne mornarice SAD "DŽon Lental".

Prema podacima Nacionalnog centra odbrane Rusije, ruski vojnici su odmah nakon ulaska američkih brodova u Crno more počeli da ih prate.

Podsećamo, Šef Komiteta krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Jurij Gempelj upozorio je američke vlasti da se uzdrže od provokacija.

Provokacije se tiču ulaska njihovog razarača u Crno more, preneo je "Sputnjik".

- Ovakvi neprijateljski ispadi Amerike ne mogu se nazvati drugačije nego provokacija. Američki brodovi su učestali sa pojavljivanjem kod granica naše zemlje. Bez obzira na to koliko žele da uzdrmaju stabilnost u Crnomorskom regionu, Rusija će imati dovoljno snage i sredstava da to spreči i da saseče svaku provokaciju, uključujući i kod obala Krima, upozorio je Gempelj.

Kako je dodao, Krim je pouzdano zaštićen i nikakvi pokušaji Amerikanaca i njihovih sluga da zveckaju oružjem kod granica poluostrva neće poljuljati mir Krimljana. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike