Njujorške škole zabranile kostime iz serije "Squid game" za Noć veštica

28.10.2021

21:29

0

Autor: 24sedam

Smatraju da je serija suviše nasilna za decu

Njujorške škole zabranile kostime iz serije "Squid game" za Noć veštica
Profimedia

Kostimi inspirisani južnokorejskom serijom „Squid Game“ traženi su za ovogodišnju Noć veštica u SAD, ali su škole u državi Njujork odlučile da ih zabrane ocenivši da je ta vrlo popularna Netfliksova serija suviše nasilna za decu.

Za Noć veštica deca u SAD mogu da dođu u kostimu na nastavu poslednji dan škole pre tog praznika koji ove godine pada u nedelju.

Ali u školskom okrugu Fajetvil-Manlius, na severu američke države Njujork gde se nalazi šest škola među kojima tri osnovne, kostimi inspirisani tom serijom neće biti dozvoljeni „zbog nasilnih poruka koje mogu da inspirišu“, naveo je upravitelj Kreg Tajs u saopštenju.

Tanjug/Youngkyu Park/Netflix via AP
 

Serija koja je postala svetski fenomen prikazuje ličnosti iz marginalizovanih delova Južne Koreje koje učestvuju u tradicionalnim dečijim igrama da osvoje velike sume novca, ali gubitnici se ubijaju tokom takmičenja u vrlo nasilnim scenama.

U seriji svi igrači nose zelenu odeću u kojoj izgledaju kao zatvorenici dok su njihovi čuvari i dželati obučeni u kombinezone ciklama boje i nose crne maske na kojima se pojavljuje trougao, krug ili kvadrat zavisno od čina.

Serija "Squid game" je oduševila ceo svet, ali je otkrila mračnu stranu Južne Koreje: Kako izgleda život u stravičnim dugovima

Obično škole u Njujorku već zabranjuju za Noć veštica svaku vrstu maske na licu ili lažnog oružja, naveli su roditelji.

Profimedia
 

Tajs je rekao da je školsko osoblje nedavno primetilo da su neki đaci na odmoru imitirali igre iz serije „Squid Game“ iako je Netfliks označio da se ona ne savetuje mlađim od 17 godina u SAD.

- Naši direktori škola hoće da budu sigurni da su porodice svesne da bi bilo neprikladno da neki đak u školu nosi kostim iz te serije zbog potencijalnih nasilnih poruka vezanih za taj kostim - dodao je on.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi