Rusija upozorila Nemačku! Zaharova: "Ne testirajte pouzdanost naše vojske"

25.10.2021

19:52

0

Autor: M. M.

Oglasila se Marija Zaharova

Rusija upozorila Nemačku! Zaharova: "Ne testirajte pouzdanost naše vojske"
Screenshot (3) - Copyright Foto: Youtube/Printscreen

Rusija se nada da u Nemačkoj ima razumnih lidera koji mogu da odvrate nemačku ministarku odbrane Anegrat Kramp-Karenbauer da testira pouzdanost Oružane snage Rusije.

- Ministarka odbrane Nemačke Anegrat Kramp-Karenbauer pokazala je, uoči sastanka NATO-a (održanom 21-22. oktobra u Briselu), nezainteresovanost za ozbiljan dijalog sa Moskvom oko deeskalacije situacije. Ona je istakla da NATO treba da pokaže spremnost da iskoristi svoju vojsku protiv Rusije. Nadamo se da će se u Nemačkoj naći razumni rukovodioci koji mogu da odvrate svoju ministarku odbrane od nepromišljene želje da testira pouzdanost naših oružanih snaga - navodi se u komentaru Marije Zaharove.

Ona je dodala da je sednica Saveta NATO-a još jednom pokazala da je ogromna mašinerija NATO-a i nakon 70 godina isključivo usmerena na obuzdavanje Rusije.

- Alijansa, koja je neuspešno završila svoju epohu „velikih operacija“ ponovo, kao i za vreme hladnog rata, jače svoj potencijal za suprotstavljanje „protivniku sa Istoka. U tu svrhu, ministri NATO-a utvrdili su strateški plan za realizaciju Koncepcije odbrane i obuzdavanja u Evroatlantiku i odlučili da aktuelizuju planove odbrane alijanse na „istočnom obodu“. Oni nameravaju da povećaju patroliranje vazdušnim prostorom iznad Baltika, u vodama Crnog mora i povećaju mobilnost oružanih snaga - konstatovala je ona.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike