Dinamitom "ušli" u dvorište zatvora: 800 zatvorenika iskoristilo priliku i napustilo objekat

24.10.2021

16:11

0

Autor: A. S.

Oko 575 zatvorenika je pobeglo, dok su 262 ubrzo uhapšena

Dinamitom "ušli" u dvorište zatvora: 800 zatvorenika iskoristilo priliku i napustilo objekat
zatvor resetke pixabay (2) - Copyright Pixabay

Naoružani napadači napali su kasno sinoć zatvor na jugozapadu Nigerije i tom prilikom su omogućili bekstvo oko 800 zatvorenika, potvrdio je jedan lokalni zvaničnik.


Ovo je treći takav napad, koji izaziva sve veću zabrinutost i sumnje u bezbednost zatvorskih ustanova u Nigeriji, prenosi AP.



Na sličan način je u proteklih godinu dana napadnuto nekoliko bezbednosnih objekata u Nigeriji, najviše policijskih stanica.

Olanrevadžu Andžorin, portparol zatvora Ojo, u istoimenoj nigerijskoj državi, potvrdio je da su naoružani napadači kasno sinoć izveli napad na zatvorski objekat i da je započela istraga o tom incidentu koja će otkriti punu dimenziju štete.

- Ne mogu da utvrdim broj ljudi koji su pobegli ili su uhvaćeni, ali mogu da potvrdim da je ojačan bezbednosni obruč oko zatvora i u gradu - izjavi je danas portparol zatvora Ojo.

Zatvorska služba saopštila je da su napadači bili "teško naoružani sa sofisticiranim oružjem" i da su nakon razmene vatre sa zatvorskim službenicima ušli u zatvorsko dvorište miniranjem zidova dinamitom, piše Rojters.

Oko 575 zatvorenika je pobeglo, dok su 262 ubrzo uhapšena, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike