Sedam članova jedne familije stradalo u požaru: Protivno volji oca se udala iz ljubavi, a on je presudio ćerkama i unucima

18.10.2021

22:42

0

Autor: A. S.

Policija je navela da utvrđuje uzrok požara, a istražioci žele da znaju zbog čega se niko od članova porodice nije probudio kada je izbila vatra

Sedam članova jedne familije stradalo u požaru: Protivno volji oca se udala iz ljubavi, a on je presudio ćerkama i unucima
Pixabay

Sedam članova jedne porodice, među kojima četvoro dece, nastradalo je u požaru u istočnom Pakistanu, saopštile su lokalne spasilačke službe.


Požar je izbio u kući u oblasti Ali Pur u provinciji Pandžab, izjavio je šef spasilačke službe Husein Mjan, prenosi AP.

On je rekao da su vatrogasci izvukli tela muškarca (65), dve žene (35 i 19), tri dečaka (3, 10 i 12) i dvomesečne bebe. Mjan je dodao da su tela nastradalih poslata na autopsiju i forenzičko ispitivanje.

Policija je navela da utvrđuje uzrok požara, a istražioci žele da znaju zbog čega se niko od članova porodice nije probudio kada je izbila vatra.

Ubrzo su strani mediji došli do podataka da je reč o podmetnutom požaru i to glave kuće, jer se jedna od ćerki udala bez njegove dozvole.

Manzur Husain navodno je podmetnuo požar u kući koju su sestre Fauzija Bibi (19) i Kuršid Mai (35) delile u selu u centralnom Pakistanu. Obe sestre i njihova deca umrli su u požaru kao i muž Kuršid Mai.

Fauzija se pre godinu i po dana udala iz ljubavi za Mehbuba Ahmada protivno volji svog oca koji nije bio za taj brak, rekao je zvaničnik agenciji Rojters.

Fauzijin suprug nije bio u kući kada je svekar podmetnuo požar i kada se rano ujutru vratio kući sa posla, zatekao je jeziv prizor.

- Bio sam u Multanu zbog posla. Kada sam se vratio i stigao blizu kuće, video sam da gori - rekao je on.

Ahmad je rekao i da je video Manzura Husaina i njegovog brata Sabira kako beže.
U požaru je stradao Ahmadov i Fauzijin četvoromesečni sin i troje dece Kuršid Mai stare dve, šest i 13 godina.

Policija istražuje zašto žene i deca nisu uspeli da pobegnu iz kuće i traga za osumnjičenima.

Stotine žena u Pakistanu svake godine ubiju jer su se udale bez pristanka porodice ili protivno željama porodice, navodi Komisija za ljudska prava Pakistana.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti