Užas u Nigeriji: Otac odobrio bičevanje sopstvene ćerke! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

16.10.2021

08:30

0

Autor: M. J.

Na snimku se mogu videti četiri muškaraca koji bičuju devojčicu pred okupljenima dok ona pokušava da se odbrani

Užas u Nigeriji: Otac odobrio bičevanje sopstvene ćerke! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
bicevanje nigerija printskrin (2) - Copyright Printscreen/Twitter/@triantafyllidi2

Na internetu se pojavio jezivi snimak na kom se vidi kako učitelji bičuju devojčicu ispred njenog oca u nigerijskoj islamskoj školi. 

Devojčica je kažnjena na zahtev njenog oca nakon što je uhvaćena kako pije alkohol. 

Na snimku se mogu videti četiri muškaraca koji bičuju devojčicu pred okupljenima dok ona bezuspešno pokušava da se odbrani. 

Otac devojčice izjavio je da je odobrio bičevanje jer se uznemirio kada je video snimak na kom njegova ćerka navodno pije alkohol. 

- Obavestio sam školu o incidentu i lično tražio da je kazne, insistirao sam da budem prisutan tokom njenog sprovođenja – rekao je.

Pored nje još četiri učenika su uhvaćeni kako piju alkohol na rođendanskoj proslavi, što su oni porekli. 

Snimak je izazvao bes kod ljudi koji su pozvali na mere protiv škole. Lokalni medji su izvestili da je šef škole u državi Kvara u Nigeriji suspendovan, dok su učenici dobili medicinski tretman.

Škola je branila kažnjavanje, koje su kako navode na njen zahtev odredili drugi učenici, a ukazuju da su imali roditeljsko odobrenje.

Printscreen/Twitter/@triantafyllidi2
 

 

Takođe su naveli da je kazna u skladu sa islamskim zakonom. Lokalne vlasti su pokrenule istragu incidenta, koju će nadzirati panel "muslimanskih učenjaka, lidera i vladinih zvaničnika".

- Bez obzira na objašnjenja nadležnih vlasti o razvoju (dešavanja), samopriznati pristanak roditelja i žaljenje pogođenih učenika, vlada snažno ne odobrava oštro premlaćivanje koje se vidi na snimcima - navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike