Kriza u Avganistanu primorala Grke na promene: Pojačana odbrana granica sa Turskom zbog migranata

11.10.2021

19:11

0

Autor: A. S.

Grčki ministar Mitarači, danas je u parlamentu rekao da sve veći broj zemalja EU vrši pritisak na izvršne vlasti Unije

Kriza u Avganistanu primorala Grke na promene: Pojačana odbrana granica sa Turskom zbog migranata
Tan2021-10-11_163836911_0 - Copyright Tanjug/AP

Grčka će povećati broj zaposlenih na granici sa Turskom zbog strahovanja od povećanja broja pokušaja ilegalnih prelazaka migranata povezanih sa krizom u Avganistanu, rekli su danas zvaničnici.


Dodatnih 250 oficira pridružiće se 1.500 graničnika, a takođe će 800 službenika biti zaposleno na aerodromu u blizini grčko-turske granice, piše AP.

Grčka je negirala optužbe grupa za ljudska prava da migranti ne dobijaju pravo na azil i da su po kratkom postupku deportovani nazad.
Tanjug/AP
 


Grčki ministar migracija Notis Mitarači, danas je u parlamentu rekao da sve veći broj zemalja EU vrši pritisak na izvršne vlasti Unije da preduzmu oštrije mere za sprečavanje migracija.

- Evropa se ne graniči sa zaraćenim zemljama. I većina ljudi koji stižu nisu u opasnosti pa je važno definisati kako migracijska politika funkcioniše kao i granična sigurnost - rekao je on.

Poljska i Litvanija se poslednjih meseci bore sa velikim brojem migranata koji su većinom iz Avganistana, i optužuju Belorusiju za podsticanje protoka migracija.

Grčka, Poljska i Litvanija su među 12 zemalja koje su prošle nedelje poslale pismo Evropskoj komisiji tražeći da se uvedu oštrije mere EU protiv ilegalne migracije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike