Kim se prošetao u sandalama, a analitičari se utrkuju da odgonetnu šta to znači (VIDEO)

11.10.2021

13:20

0

Autor: 24sedam

Mnogi su ponovo zabrinuti za njegovo zdravlje

Kim se prošetao u sandalama, a analitičari se utrkuju da odgonetnu šta to znači (VIDEO)
kim džong un - Copyright Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

Severnokorejski vođa Kim Džong-un zapeo je za oko međunarodnim posmatračima tokom govora povodom godišnjice osnivanja vladajuće stranke, ali ne zbog njegovih reči, već zbog odabira obuće.

Kim je koračao crvenim tepihom u raskošnoj dvorani u sjajnim crnim sandalama preko crnih čarapa kako bi upotpunio svoje tamno odelo, bordo kravatu i naočare s pola okvira. 

Kolin Zvirko, viši analitički dopisnik za NK njuz sa sedištem u Seulu, primetio je Kimovu obuću i rekao da nije jasno zašto je odlučio da obuje sandale i da li ih već pre nosio. 

Koji god razlog bio, čini se da Kim u poslednje vreme preduzima mere radi zaštite svog zdravlja i udobnosti, rekao je. 

- Izgubio je značajan broj kilograma u kratkom periodu u maju, a u septembru je viđen kako stoji na postavljenim prostirkama tokom dugih govora, što nije uobičajeno - rekao je Zvirko. 

Kimov odabir odeće često pomno proučavaju međunarodni analitičari i traže znakove o njegovom zdravlju, koje je strogo čuvana tajna u Severnoj Koreji. 

Kad se Kim ponovo pojavio u državnim medijima početkom juna, nakon skoro mesec dana odsustva u javnosti, analitičari su primetili, na osnovu ručnog sata, da je smršao. 

Korean Central News Agency/Korea News Service via AP
 

Državni mediji kasnije su spomenuli njegovo zdravlje, što retko čine. Citirali su neidentifikovanog stanovnika Pjongjanga koji je rekao da su svi u Severnoj Koreji bili slomljeni kad su videli Kimove fotografije na kojima izgleda "mršavo". 

Kim se u svom govoru u nedelju fokusirao na probleme stranke i pozvao zvaničnike da poboljšaju život građana u jeku "mračne" ekonomske situacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike