Automobil bomba ciljao konvoj guvernera Jemena: Nastradalo najmanje šest osoba

10.10.2021

16:20

0

Autor: A. S.

Na područje napada poslati su vatrogasci i policija

Automobil bomba ciljao konvoj guvernera Jemena: Nastradalo najmanje šest osoba
profimedia-0555215842 - Copyright Profimedia

Najmanje šest osoba poginulo je danas u jakoj eksploziji automobila bombe, koji je ciljao konvoj guvernera Ahmeda Lamlasa u lučkom gradu Aden na jugu Jemena, dok je ranjeno najmanje sedam osoba, saopštio je jemenski ministar informisanja na Tviteru, preneo je Rojters.


Guverner Ahmed Lamlas i ministar poljoprivrede Salemal-Sukatri, preživeli su "pokušaj ubistva terorista", izvestila je državna novinska agencija.

Zna se da su ubijeni guvernerov pres sekretar i njegov lični fotoreporter, šef obezbeđenja, još jedan putnik i civil prolaznik, naveo je izvor iz lokalne vlade.

Na područje napada poslati su vatrogasci i policija.

Ahmed Lamlas je generalni sekretar STC-a, koji se sa vladom koju podržava Saudijska Arabija borio za kontrolu nad Adenom i širim jemenskim jugom.

Vlada i STC nominalni su saveznici pod koalicijom koju predvodi Saudijska Arabija, a koja se bori protiv pokreta Huti koji ima podršku Irana.

Rijad je posredovao u sporazumu o okončanju borbe za vlast, uključujući formiranje novog kabineta koji će uključivati članove STC-a.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, a portparol STC Ali al Katiri je okrivio islamističke militantne grupe za napad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike