Požar u Tokiju izazvao pometnju: Bez struje više od 200.000 ljudi, kuljao crni dim, plamen i do 20 metara visine

10.10.2021

15:38

0

Autor: A. S.

Većina železničkih linija na kojima je saobraćaj bio zaustavljen ponovo je počela da radi, ali neke prigradske linije ne rade ceo dan

Požar u Tokiju izazvao pometnju: Bez struje više od 200.000 ljudi, kuljao crni dim, plamen i do 20 metara visine
Požar u trafostanici - Copyright Printscreen/YouTube

Požar u velikoj trafostanici u blizini Tokija, koju vodi kompanija ''East Japan reilvej“ izazvao je danas nestanak struje, primoravši operatera da privremeno obustavi vozove na brojnim linijama u gradskom području Tokija.

Nestanak struje pogodio je oko 236.000 ljudi, a požar je stavljen pod kontrolu tri i po sata kasnije i niko nije povređen, piše japanska agencija Kjodo.

Uzrok požara se još istražuje, a policija je saopštila da je uništena prostorija u kojoj se nalaze transformatori unutar trafostanice.

Ova trafostanica ima veoma važnu ulogu jer preusmerava struju za železnički sistem u Tokiju i okolini preko drugih trafostanica.

Većina železničkih linija na kojima je saobraćaj bio zaustavljen ponovo je počela da radi, ali neke prigradske linije ne rade ceo dan.

Očevici su agenciji Kjodo ispričali kako su videli crni dim iz trafostanice i osetili miris paljevine, kao i plamenove koji su izbijali, a dosezali su čak i do 20 metara u visinu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike