Nepopustljivost Izraela moze da gurne region u haos: Palestinski zatvorenici štrajkuju glađu

09.10.2021

14:42

0

Autor: A. S.

U izraelskim zatvorima se trenutno nalazi 4.850 palestinskih zatvorenika, uključujući 40 žena, 225 dece i 40 administrativnih pritvorenika

Nepopustljivost Izraela moze da gurne region u haos: Palestinski zatvorenici štrajkuju glađu
Copyright Profimedia

Rukovodstvo palestinskog Hamasa pregovara s Egiptom i drugim sagovornicima o uslovima u kojima borave palestinski zatvorenici u izraelskim zatvorima, prenela je Anadolija.


- Hamas je rekao Egiptu da bi nastavak štrajka glađu zatvorenika i nepopustljivost Izraela mogli gurnuti ceo region do neslućenih posledica - rekao je čelnik Hamasa Hosam Badran.

Šest palestinskih zatvorenika u Izraelu vodi otvoreni štrajk glađu u znak protesta zbog, kako kažu, izraelske politike administrativnog pritvora.

Politika administrativnog pritvora dozvoljava izraelskim vlastima da produže pritvor zatvoreniku bez optužbe ili suđenja.

U izraelskim zatvorima se trenutno nalazi 4.850 palestinskih zatvorenika, uključujući 40 žena, 225 dece i 40 administrativnih pritvorenika, dodaje Anadolija.

Egipat posreduje u razgovorima između Hamasa i Izraela u nastojanju da učvrsti primirje u Pojasu Gaze i osigura razmenu zatvorenika između dve strane.

Hamas je ranije poručio da će ostati miran u Pojasu Gaze dokle god izraelske "okupacione vlasti" budu mirne, dodajući da "lopta nije u dvorištu Izraela kada je reč o razmeni zarobljenika".

Isti izvor Hamasa je rekao libanskoj medijskoj kući "Al Majadina" da je Hamas predao egipatskoj obaveštajnoj službi svoj koncept razmene zarobljenika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike