Zaražena porodica brazilskog predsednika Bolsonara, čak i beba ima koronu

30.09.2021

15:06

0

Autor: 24sedam

Bolsonaro je više puta isticao da se neće vakcinisati protiv virusa

Zaražena porodica brazilskog predsednika Bolsonara, čak i beba ima koronu
Copyright Instagram/heloisa.bolsonaro

Eduardo i Eloisa Bolsonaro, sin i snaja brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, kao i njegova unuka Georgia Bolsonaro stara 11 meseci pozitivni su na koronavirus.

Eloisa Bolsonaro udata je za Eduarda Bolsonara, kongresmena iz Sao Paula. Ona je u ponedeljak saopštila na Instagramu da je zaražena i to četiri dana nakon što je njen suprug otkrio da ima koronavirus.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helô (@heloisa.bolsonaro)

 

Eloisa je istakla da njena ćerka Georgia ima samo blage simptome, uključujući temperaturu i curenje iz nosa.

- Prvog dana smo se osećali loše, sada smo hvala Bogu dobro. I zahvaljujući leku koji sam upravo uzela, odmah mi je bolje. Impresivno - rekla je.

Ovo je drugi put da je Bolsonarova snaja dobila koronavirus. Njegov sin dobio je simptome nakon povratka kući iz Njujorka, gde je sa delegacijom Brazila i sa ocem bio na Generalnoj skupštini UN-a.

Bolsonarov sin je objavio na Tviteru u petak da je dobio koronu. Tri dana ranije, brazilski ministar zdravlja Marselo Kviroga dobio je pozitivan rezultat nakon sastanka sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom. Kviroga se trenutno nalazi u Njujorku u karantinu.

AP Photo/Eraldo Peres
 

Brazilski predsednik Bolsonaro je bio zaražen koronavirusom 8. jula 2020. godine i nije imao nikakve simptome. On je i sada testiran na koronavirus i bio je negativan.

Bolsonaro je poznat u svetu kao lider koji je u početku umanjivao opasnost od koronavirusa. Nije preduzeo mere kako bi zaštitio svoje stanovništvo i sprečio da se virus slobodno širi. Takođe je istakao da se neće vakcinisati protiv korone.

Međutim, svetski mediji pišu da je njegova supruga Mišel koja je imala koronavirus 30. jula prošle godine, vakcinisana tokom svoje nedavne posete Njujorku.

Stariji Bolsonarov sin Flavio, imao je koronavirus 2020. godine, a prvu dozu Astrazeneke je primio 20. jula ove godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike