Užasne scene u Avganistanu: Talibani izložili mrtva tela na gradskom trgu!?

25.09.2021

12:02 >> 12:24

0

Autor: A. S.

Jedan od osnivača talibana najavio je da će oni ponovo izvršavati kazne pogubljenja ili odsecanja ruku

Užasne scene u Avganistanu: Talibani izložili mrtva tela na gradskom trgu!?
Copyright AP Photo/Rahmat Gul

Talibani su obesili telo mrtvog muškarca na dizalicu koju su postavili na glavnom trgu grada Herat u zapadnom Avganistanu, a ovaj jeziv prizor nagoveštava povratak nekih od njihovih ranijih metoda vladavine, navodi AP pozivajući se na izjave svedoka.


Vazir Ahmad Sediki, koji vodi obližnju apoteku, potvrdio je za agenciju da su četiri tela doneta danas na trg, a tri kasnije premeštena na druge trgove u gradu kako bi bili izloženi.

Šerijat u Avganistanu: Ponovo će biti pogubljenja i amputacija ruku

Sediki je rekao da su talibani objavili na trgu da su njih četvorica uhvaćeni u otmici i da ih je policija ubila, a nije poznato da li su oni poginuli u sukobu sa policijom ili nakon njihovog hapšenja.

Mula Nuruddin Turabi, jedan od osnivača talibana i glavni izvršilac njihovog strogog tumačenja islamskog zakona kada su poslednji put vladali Avganistanom, najavio je za AP ove nedelje da će oni ponovo izvršavati kazne pogubljenja ili odsecanja ruku, mada najverovatnije bez prisustva javnosti.

Od kada su talibani 15. avgusta zauzeli Kabul i preuzeli kontrolu nad zemljom, Avganistanci, ali i cela međunarodna zajednica su u iščekivanju da vide da li će se oni ponovo u provođenju svoje vlasti i islamskog zakona koristiti najsurovijim metodama, kao što su to radili krajem devedesetih.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike