Rasulo na aerodromu: Amerikanci deportovali Haićane, oni pokušali da se vrate natrag, gađali letelicu cipelama (VIDEO)

22.09.2021

18:23 >> 18:39

0

Situacija je podsetila na evakuaciju iz Kabula, kada su mnogi očajni muškarci pokušavali na sve načine da se ukrcaju u avione

Rasulo na aerodromu: Amerikanci deportovali Haićane, oni pokušali da se vrate natrag, gađali letelicu cipelama (VIDEO)
Copyright Youtube/VOA News

Migrantska kriza na američkoj granici se zahuktava. Veliki broj Haićana je deportovan avionima natrag u Port o Prens, a na aerodromu je nastao pravi haos.

Tri službenika imigracione službe su povređena kada ih je napala grupa deportovanih muškaraca.

Pročitajte još

Na pistu se sjatio veliki broj ljudi, uglavnom muškaraca, koji su trčali ka avionu i bacali na njega cipele i druge predmete. Drugi su pokušali da se ukrcaju, a jedan od članova osoblja je na sve načine pokušavao da zatvori vrata letelice. Lokalni policajac je morao da se popne na stepenice koje vode ka avionu i stane ispred besne gomile.

Situacija je podsetila na evakuaciju iz Kabula, kada su mnogi očajni muškarci pokušavali na sve načine da se ukrcaju u avione kako bi što pre napustili Avganistan nakon ponovnog dolaska talibana na vlast.

Bajdenova administracija je naložila deportacione letove kojim se više od 1.000 migranata sa Haitija prevozi natrag u tu zemlju.

Podsetimo, u teksaškom gradu Del Riju oko 15.000 Haićana se skupilo iposd jednog mosta na meksičko-američkoj granici.

Improvizovani migrantski kamp otkrio je dron Foks njuza. To je, potom, navelo Upravu za vazduhoplovstvo da zabrani prelet dronova iznad te oblasti, navodeći bezbednosne razloge.

Pročitajte još

Haiti je, inače, jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu, a u poslednje vreme je razorena ne samo prirodnim nepogodama nego i političkim previranjima. Grupa plaćenika je u julu ubila predsednika Žovenelja Moiza.

Guverner Teksasa, Greg Abot, naredio je policajcima da vozilima stvore “antimigrantski” zid na granici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike