Grupa od 33 muškarca silovala devojčicu (15): Još jedan šokantan slučaj nasilja!

23.09.2021

14:36 >> 14:47

0

Do sada su uhapšena 24 muškarca, a pritvorena dva maloletnika.

Grupa od 33 muškarca silovala devojčicu (15): Još jedan šokantan slučaj nasilja!
Copyright Profimedia

Jednu devojčicu (15) silovala je u nekoliko navrata grupa od 33 muškarca u poslednjem, šokantnom slučaju seksualnog nasilja u Indiji.

Napadi su se odigrali na raznim lokacijama u distriktu Tane u državi Maharaštra, tokom poslednjih osam meseci, rekao je jedan zvaničnik.

Pročitajte još

Kako je naveo Datatraj Karale iz policije, do sada su uhapšena 24 muškarca, a pritvorena dva maloletnika.

Devojčica je u stabilnom stanju u bolnici, a “Tajms of Indija” piše da se besna gomila sakupila ispred policijske stanice u kojoj su zatvoreni napadači, što je privuklo veliko prisustvo snaga bezbednosti.

Napadi su se odigrali između 29. januara i 22. septembra ove godine.

– Sve je počelo kad ju je njen dečko silovao u januaru i snimio incident. Počeo je da je ucenjuje na osnovu snimka. Kasnije su je njegovi prijatelji i poznanici grupno silovali u najmanje četiri-pet navrata na različitim mestima, uključujući Dombivli, Badlapur, Murbad i Rabale u distriktu – naveo je Karale.

Policija je oformila specijalni istražni tim da ispita slučaj.

Dok policija traga za ostalim osumnjičenima, oni koji su već uhapšeni ostaće u pritvoru do 29. septembra. Dvojica maloletnika biće zatvorena u dečjem istražnom domu.

Pročitajte još

Indijski zakoni o silovanju revidirani su nakon grupnog silovanja 2012. u Nju Delhiju, ali broj napada je i dalje visok, sa preko 28.000 silovanja prijavljenih prošle godine. Veruje se da je stvarna brojka znatno veća jer se većina slučajeva ne prijavljuje zbog društvene stigme i nedostatka poverenja u vlasti.

Policiji se već dugo prebacuje da ne radi ništa da spreči nasilje i da ne uspevaju da slučajeve seksualnih napada iznesu na sud.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike