Milioner serijski ubica?! Odao se posle emisije dok je mrmljao u mikrofon! (VIDEO/FOTO)

19.09.2021

07:35 >> 09:25

0

Tužioci su Dursta, kojem preti doživotni zatvor opisali kao bogatog i narcisoidnog psihopatu

Milioner serijski ubica?! Odao se posle emisije dok je mrmljao u mikrofon! (VIDEO/FOTO)
Copyright Mark Boster/Los Angeles Times via AP

Američki milioner Robert Durst na sudu u Los Anđelesu proglašen je juče krivim za ubistvo najbolje prijateljice Suzan Berman pre 21 godinu. Zbog toga mu preti doživotni zatvor, a povezuje se i sa još dva ubistva u proteklih 39 godina.

Pročitajte još

Durst (78), inače član jedne od najbogatijih njujorških porodica, koji se nalazio u zatvoru tokom suđenja, nije bio prisutan na čitanju presude jer je u izolaciji nakon što je bio u kontaktu sa zaraženim koronavirusom.

Sud će mu izreći kaznu 18. oktobra.

Slučajno priznanje

Etienne Laurent/EPA via AP

On je slučajno priznao tri stara slučaja nerazrešenih ubistava tokom snimanja  emisije HBO-a iz 2015. godine, tako što je dok je još nosio mikrofon nakon intervjua snimljen kako u toaletu sam sebi mrmlja u bradu “Što sam učinio? Ubio sam ih sve”.

Tužioci su Dursta, kojem preti doživotni zatvor opisali kao bogatog i “narcisoidnog psihopatu”, a optužen je da je ubio Bermanovu metkom u glavu kako bi prikrio nestanak svoje žene Ketlin, u Njujorku 1982. godine.

Durstu se sudi da je ubio Bermanovu u njenoj kući u Kaliforniji, baš kada je bila spremna da ispriča policiji kako je pomogla u prikrivanju ubistva njegove supruge. Osim za ubistvo supruge i Bemranove, sumnjiči se i za smrt bivšeg komšije.

On je godinama bio osumnjičen za nestanak supruge, 29-godišnje studentkinje medicine, ali optužnica nikada nije bila podignuta.

Tužioci tvrde da je on ubio suprugu, a da je 18 godina kasnije odlučio da ubije Berman jer je otkrila drugima da mu je pomagala da prikrije taj zločin, odnosno dala mu je alibi. Tokom suđenja Durst je povezan i ubistvom suseda Morisa Bleka u Teksasu 2001.

Durst je u tom slučaju oslobođen optužbe za ubistvo, iako je priznao da je raskomadao Bleka i bacio njegove ostatke nakon što je slučajno pogođen.

Uhapšen dok je ulazio u hotel

AP Photo/Gerald Herbert

Durst je uhapšen je 2015. godine  dok je ulazio u hotel u Nju Orleansu gde je bio prijavljen pod lažnim imenom.

To se dogodilo samo nekoliko sati pre emitovanja poslednje epizode dokumentarnog ​​filma “The Jink: The Life and Deaths of Robert Durst”, u kojoj se suočio sa inkriminišućim dokazima i izneo ono što su tužioci rekli da je bilo priznanje.

Ova presuda predstavlja veliku pobedu vlasti koje su pokušale da Dursta stave iza rešetaka zbog ubistva u tri države.

Durst je više puta bežao od zakona. Izbegao je istragu kada mu je žena nestala. Ali njegove nevolje ponovo su počele krajem  2000. godine kada su njujorške vlasti ponovo otvorile slučaj.

Genaro Molina/Los Angeles Times via AP

Njegov advokat mu je rekao da bude spreman da bude optužen u ovom slučaju, a on je pobegao u Teksas, gde je iznajmio stan pod ženskim imenom – Doroti Siner. Čak se i pretvrao da je žena i to nema. Provaljen je nakon što je viđen da ulazi u toalet za muškarce, a jednom je dok je palio cigaretu uspeo da zapali i periku, koju je potom skinuo.

O Durstu je snimljen i film 2010. godine u kojem igraju Rajan Gosling i Kirsten Danst. Prikazan je kao simpatičan lik, uprkos tome što je upleten u tri ubistva.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike