Tri ćerke brutalno ubile oca: Osvetile mu se zbog zlostavljanja, a slučaj koji je zapanjio svet mogao bi da dobije obrt

07.09.2021

15:33 >> 15:46

0

Utvrđeno da ih je godinama seksualno zlostavljao i maltretirao na razne načine

Tri ćerke brutalno ubile oca: Osvetile mu se zbog zlostavljanja, a slučaj koji je zapanjio svet mogao bi da dobije obrt
Profimedia

Rus Mihail Kačaturijan (57), koga su ubile tri ćerke 2018, zvanično je proglašen pedofilom koji ih je godinama seksualno zlostavljao.

Kristina, Angelina i Marija Kačaturijan, koje su u trenutku ubistva imale 19, 18 i 17 godina, možda će uskoro biti oslobođene svake krivice.

Pročitajte još

Sestre su oca izbole nožem u njihovom stanu u Moskvi jer nisu više mogle da izdrže njegova maltretiranja.

Već tri godine se nalaze iza rešetaka očekujući duge kazne, ali sada im se smeši drugačiji scenario jer bi odbrana mogla da se pozove na činjenicu da im je otac bio pedofil koji ih je sistematski zlostavljao.

Jedna od sestara nakon ubistva, Youtube/Printscreen

Odbrana će se zalagati da sve optužbe budu odbačene i da su reagovale u neophodnoj samoodbrani.

Istragom je utvrđeno da je Kačaturijan bio agresivni zlostavljač koga su seksualno zanimale sopstvene ćerke.

Osim toga, redovno im je pretio smrću ukoliko bi mu se suprotstavile, a sestre su živele u strahu da će ih zaista ubiti.

Stručnjaci su utvrdili da tri devojke od 2014. godine pate od sindroma zlostavljanja i posttraumatskog sindroma čiji je direktan uzrok upravo odnos njihovog oca prema njima.

Žalile su se i da rođaci nikad nisu učinili ništa da prekinu tu noćnu moru. Međutim, kako se navodi, određeni članovi porodice su tvrdili da one sve izmišljaju i da su htele da ga ubiju zbog novca.

Trenutno, dve starije sestre su optužene za ubistvo, a Mariji preti izdržavanje kazne u psihijatrijskoj bolnici jer je proglašena neuračunljivom.

Marija i Angelina, Profimedia

Čekale da zaspi

Kako se navodi, sestre su izbole oca nasmrt posle godina mučenja i seksualnog zlostavljanja.

27. jula 2018, Mihail Kačaturijan (57) pozvao ih je jednu po jednu u svoju sobu. Grdio ih je da nisu pravilno očistile stan i prskao im biber-sprej po licu. Ubrzo posle toga, kada je zaspao, devojke su ga napale nožem, čekićem i biber-sprejom, nanevši mu smrtonosne rane po glavi, vratu i grudima. Otkriveno je da ima više od 30 rana nožem.

Tada su pozvale policiju i uhapšene su na licu mesta. Istraga je ubrzo otkrila opsežnu istoriju nasilja u porodici.

Objavljeni su i snimci koji pokazuju kako se otac iživljavao nad ćerkama.

Tokom istrage, sestre su demonstrirale policiji kako su ubile oca nasilnika.

Kako je kazala Angelina, sve se dogodilo spontano, nijedna devojka nije sledila nikakav plan. Štaviše, Kristina (najstarija sestra) pokušala je do poslednjeg časa da odvrati ostale od ubistva.

U vreme ubistva, otac je spavao u svojoj sobi, isprva su mu prišle samo Angelina i Marija. Prva sa leve strane, držeći čekić, a druga sa desne, sa nožem u rukama.

– Prvi udarac je bio nožem, probudio se, a onda sam ga udarila čekićem, ne sećam se, jednom ili dva puta – rekla je Angelina.

Marija je nanela još jedan udarac, nakon čega se Mihail probudio i pokušao da shvati šta se dešava. Tada su ga Marija i Angelina nekoliko puta udarale, on je uspeo da izađe iz stana, ali je izdahnuo pored lifta.

Profimedia

Međutim, kada su pozvale policiju ipak su rekle da je otac popio preveliku dozu pilula i da mu nije dobro.

Navodno, otac ih je zlostavljao na različite načine, a jednom prilikom je jedna od njih morala da pojede pseće dlake sa poda.

– Jednom je Mihail pronašao pseće dlake na tepihu i pozvao jednu od ćerki i naterao je da to pojede – rekao je porodični prijatelj.

Kako bi mogao da ih špijunira dok nije kod kuće, postavio je kamere, a jednoj ćerki je rekao: “Zauzećeš mesto svoje majke”.

– Oženiću te i rodićeš moje dete – navodno je govorio.

U izveštaju se navodi i da im je naređivao da se skidaju gole kako bi ih “pregledao”.

Takođe, otac im je bio zavisnik od heroina.

 

Pročitajte još

– Uvek ih je tukao. Jednom ih je odveo u šumu i pretio da će ih ubiti. Majka je pobegla, a on je ćerkama zabranio svaku komunikaciju sa njom. Kačaturijan je bio povezan sa podzemljem, bio je poput mafijaškog bosa – rekla je jedna porodična prijateljica.

Bio je povezan sa mnogim uticajnim ljudima, a sumnja se da je posebno bio u vezi sa izvesnim finasijerom koji živi u SAD. On mu je redovno slao velike sume novca. Trgovao je drogom, ali nikad nije bio optužen za bilo koje krivično delo, upravo zahvaljujući pomenutim vezama.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti