Uplakani Putin se oprostio od stradalog ministra: Sahranjen Ziničev koji je poginuo spasavajući drugome život (VIDEO)

10.09.2021

11:26 >> 15:27

0

Ziničeva je opisao kao čoveka izuzetne snage i hrabrosti.

Uplakani Putin se oprostio od stradalog ministra: Sahranjen Ziničev koji je poginuo spasavajući drugome život (VIDEO)
Copyright Alexei Nikolsky/Pool Photo via AP

Vidno potreseni ruski predsednik Vladimir Putin oprostio se od poginulog ministra za vanredne situacije Evgenija Ziničeva.

Podsetimo, Ziničev je tragično stradao spasavajući drugog čoveka na međuresornim vežbama u Norilsku.

Pročitajte još

On je doputovao u Dudinku zajedno sa gubernatorom Aleksandrom Usom kako bi proverio kako teče izgradnja nove požarne stanice. U jednom trenutku je režiser dokumentaraca Aleksander Meljnik (63) upao u vodu. Meljničev je trebalo da snima vežbe na Arktiku.

Alexei Nikolsky/Pool Photo via AP

– Sa snimateljem je stajao na ivici platforme… Snimatelj se okliznuo i upao u vodu. Bilo je dosta očevidaca. Niko nije uspeo ni da dođe sebi, a Ziničev je skočio u vodu za čovekom i udario u kamen – objavila je glavna urednica MIA “Rusija sevodnja” Margarita Simonjan.

Alexei Nikolsky/Pool Photo via AP

Putin se pozdravio sa udovicom Natallijom i Denisom, sinom stradalog prijatelja. Dvaput je prišao otvorenom kovčegu položivši glavu na sanduk posle čega se i prekrstio. Videlo se da je veoma tužan što se rastaje od Ziničeva.

Kako je naveo, u pitanju je “nezamenjivi lični gubitak”, a Ziničeva je opisao kao čoveka “izuzetne snage i hrabrosti”.

– Dok je spasavao život, rizikovao je bez trunke razmišljanja i poginuo je ispunjavajući svoju dužnost – poručio je predsednik.

Pojedini mediji prenose da je Putin možda nameravao da baš Ziničeva pripremi za naslednika. Za vreme Putinove vladavine doživeo je veliki uspeh i napredovanje u službi.

– Znao sam da uvek mogu da računam na Evgenija čak i u najkomplikovanijoj situaciji, bio je prijatelj od poverenja i profesionalac najvišeg ranga – poručio je ruski predsednik.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike