Naslovnica „Voga" sa Kamalom Haris na udaru kritika: Ana Vintur je skrenula s puta, to je nepoštovanje

11.01.2021

21:00 >> 17:31

0

Korisnici društvenih mreža nisu zadovoljni načinom na koji je predstavljena novoizabrana potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država

Naslovnica „Voga" sa Kamalom Haris na udaru kritika: Ana Vintur je skrenula s puta, to je nepoštovanje
Profimedia

Naslovnica februarskog izdanja časopisa „Vog”, na kojoj se nalazi novoizabrana potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris, pokrenula je brojne kritike na društvenim mrežama. Neke pristalice buduće potpredsednice tvrde da je njen ten posvetljen na fotografiji, dok drugi smatraju da joj, zbog načina na koji je predstavljena, nije ukazano poštovanje koje zaslužuje.

– Kakva brljotina. Ana Vintur sigurno nije imala crne prijatelje i kolege – napisao je pisac Vadžahat Ali na Tviteru.

– Vog zna da Kamala Haris voli svoje sestrinstvo, odela, udobne pantalone i patike, pa su sve to spojili na naslovnici. Samo što nisu mogli da se odluče da li se uputila u luksuzni francuski salon, u senat ili na džogiranje – napisala je jedna korisnica pomenute društvene mreže.

Drugi korisnik smatra da je ova naslovnica dokaz da je vreme da Ana Vintur bude smenjena sa mesta glavne urednice „Voga”.

– Ako njen tim može prikladno da prikaže stil crnkinje samo kada je nosi specijalno dizajniranu odeću, onda je skrenula s puta. Pogledajte kako je naslovnica „Ela” sa Kamalom sahranila „Vogovu”. Električna stolica – napisao je on.

– Ljudi koji ne shvataju zašto je naslovnica „Voga” sa Kamalom Haris loša propuštaju poentu. Fotografija kao fotografija nije užasna. Samo je daleko ispod standarda „Voga”. Nisu se potrudili. Deluje kao domaći zadatak koji je završen na dan predaje. Nepoštovanje – glasi tvit aktivistkinje Šarlot Klajmer.

Sa druge strane, nekima se dopada kako Kamala izgleda, naročito zato što nosi patike na fotografiji, a Jašar Ali, dopisnik magazina „New York”, tvrdi da je Kamalin tim hteo da na naslovnici bude druga fotografija.

Tanjug/Tyler Mitchell/Vogue via AP

Pročitajte još

– Na naslovnici koju su oni očekivali potpredsednica Haris nosi plavo odelo. To je bila fotografija za koju se tim novoizabrane potpredsednice odlučio u dogovoru sa „Vogovim” timom i Anom Vintur, što je uobičajeno za modne časopise – napisao je Ali i dodao da je neko promenio naslovnicu ne obavestivši Kamalin tim.

Novoizabrana potpredsednica Amerike još se nije oglašavala ovim povodom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi