Svi pričaju o šokantnom potezu političara tokom glasanja za opoziv: Reakcija koleginice govori više od hiljadu reči (VIDEO)

14.01.2021

11:30 >> 16:04

0

Korisnicima društvenih mreža nije jasno zbog čega je to uradio

Svi pričaju o šokantnom potezu političara tokom glasanja za opoziv: Reakcija koleginice govori više od hiljadu reči (VIDEO)
Copyright Twitter/ Matt Karolian🧐 @mkarolian

Gledaoci jučerašnjeg glasanja za opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu ostali su u šoku nakon što su primetili neuobičajeno i, u najmanju ruku, nepromišljeno ponašanje jednog demokrate u Kongresu SAD.

Predstavnik države Roud Ajlend Dejvid Sisilajn tokom glasanja je na trenutak skinuo masku kako bi kinuo u svoju ruku, nakon čega nije upotrebio sredstvo za dezinfekciju.

Sisilajn je snimljen dok je sedeo iza Ivete Klark, koja je u tom trenutku držala govor, dok se koleginica koja je sedela pored njega okrenula i pogledala ga u čudu zbog ovog poteza.

Tri člana Predstavničkog doma zarazila su se koronavirusom nakon prošlonedeljnog skrivanja u skloništu kad su demonstranti upali u Kongres, prilikom čega neki republikaci nisu nosili maske.

Pročitajte još

Sisilajn, Ted Liju i Džejmi Raskin napisali su jedini član impičmenta za koji je Predstavnički dom glasao juče, u kom se predsednik Donald Tramp optužuje za podsticanje pobune tokom prošlonedeljnih nereda u Kapitolu.

Za njegov opoziv glasala su 232 člana Kongresa, među kojima je i 10 republikanca, dok je 197 bilo protiv, a četvoro nije glasalo. Impičment se smatra uspešnim ukoliko ima podršku svih demokrata i najmanje pet republikanaca, što je ovog puta bio slučaj. Rešenje o opozivu sada ide pred Senat, koji treba da odluči da li će ga prihvatiti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike