Bil Gejts nije više najbogatiji čovek na svetu, ali je i dalje prvi u jednoj stvari

16.01.2021

22:00 >> 20:45

0

Na listi najimućnijih već neko vreme nalazi se na četvrtom mestu, ali još uvek prednjači u odnosu na druge u ovoj oblasti

Bil Gejts nije više najbogatiji čovek na svetu, ali je i dalje prvi u jednoj stvari
Profimedia

Suosnivač „Majkrosofta” i filantrop Bil Gejts poseduje 979 kvadratnih kilometara zemljišta u SAD, što ga čini vlasnikom najveće površine zemlje u Americi, pokazuje najnovije istraživanje.

Gejts, čije se bogatstvo procenjuje na 121 milijardu dolara i kojim zauzima četvrto mesto na listi najbogatijih ljudi na svetu, zajedno sa svojom suprugom Melindom ima posede u čak 18 saveznih država, prema studiji koju je sproveo „The Land Report”.

Porodica Gejts najveća imanja ima u Luizijani (279 kvadratnih kilometara), Arkanzasu (194) i Nebraski (83). Vlasnik tih imanja je ili oni lično ili „Cascade Investmenst”, firma za investicije koju vodi Gejsts.

Na većini zemljišta koje Gejts ima u Arizoni gradi se novo predgrađe sa 80.000 domova sa skoro 14.000 kvadratnih kilometara otvorenog prostora, dok su dva kvadratna kilometra odvojena za škole, objavila je „Arizona Republic” 2017.

Pročitajte još

Melindina i Bilova „Gejts fondacija” uložila je 300 miliona dolara od 2017. do 2020. u podršku istraživanja koje će pomoći azijskim i afričkim farmerima sa manjim primanjima da se prilagode klimatskim promenama.

Osim toga, „Gejts fondacija” najavila je da će investirati 40 miliona dolara u istraživanje koje treba da rezultira uzgojem kokoški koje će davati jaja boljeg kvaliteta i krava koje će proizvoditi više mleka na jugu Azije i u Africi.

Iako Gejts ima najviše zemlje u Americi, i dalje nije najveći zemljoposednik u njoj, kada se u obzir uzmu i nekretnine. Prema listi koju je sastavio „The Land Report”, najveći zemljoposednik je biznismen i filantrop Džon Malon, sa 8.903 kvadratna kilometra u svom vlasništvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti