Novoj administraciji se žuri: Bajden već prvog dana na dužnosti menja dosta Trampovih odluka

17.01.2021

08:01 >> 07:49

0

Autor: M. I.

Bajden će potpisati iz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije

Novoj administraciji se žuri: Bajden već prvog dana na dužnosti menja dosta Trampovih odluka
Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Izabrani američki predsednik Džo Bajden planira da prvog dana stupanja na dužnost potpiše desetine ukaza i naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili “pogurati” politike koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine, navodi CNN.

Među tim odluka biće one o ponovnom priključivanju Pariskom klimatskom sporazumu i o ukidanju zabrane ulaska iz pretežno muslimanskih zemalja, pokazuje memorandum njegovog budućeg šefa Kabineta Rona Klajna.

Prema dokumentu, Bajden će potpisati još niz naredbi kojima će ili poništiti odluke Trampove administracije, ili “pogurati” politke koje su bile neostvarive tokom njegove vladavine.

Pročitajte još:

Među njima je i obustvava prinudnih iseljenja i plaćanje studentskih zajmova tokom pandemije koronavirusa, kao i uvođenje obaveznog nošenja maski u saveznim ustanovama, prenosi CNN.

Klajn je u dokumentu podsetio da je Bajden tokom kampanje obećao da će se prvog dana na dužnosti pozabaviti poništavanjem kontroverznih odluka Trampove administracije, kao i borbi protiv pandemije korona virusa.

– Tokom kampanje izabrani predsednik Bajden je obećao da će preduzeti hitnu akciju kako bi se pozabavio tim krizama. Kao predsednik on će ispuniti ta obećanja i potpisati desetine ukaza, memoranduma i direktiva agencijama kako bi ispunio ta obećanja – napisao je Klajn.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike