Počinje progon Trampovih pristalica: Bajdenovi glasači se pozivaju da špijuniraju komšije i prijavljuju ih vlastima (VIDEO)

19.01.2021

17:46 >> 18:22

0

Autor: M. I.

Video upozorava da teroristi rade uobičajene poslove

Počinje progon Trampovih pristalica: Bajdenovi glasači se pozivaju da špijuniraju komšije i prijavljuju ih vlastima (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/John Minchillo)

Poznati američki pisac Don Vinslov objavio je na svom Tviter nalogu video u kojem se tvrdi da predsednik SAD Donald Tramp predvodi vojsku „domaćih terorista“, a Bajdenove pristalice se pozivaju da ih špijuniraju i prijavljuju vlastima.

Snimak je do sada pregledan preko tri miliona puta.

U videu se tvrdi se da će Donald Tramp postati vođa „nove vojske“ kada  izgubi kontrolu nad stvarnom američkom vojskom posle inauguracije Džoa Bajdena.

Sve Trampove pristalice nazvane teroristima

Ta „nova vojska“ naziva se „radikalnim ekstremnim konzervativcima, poznatim i kao domaći teroristi“, a ilustruju je slike Trampovih pristalica koji su prisustvovali protestu u Vašingtonu 6. januara.

Video zatim upozorava da ti „teroristi“ rade uobičajene poslove i da su mnogi od njih prisustvovali protestu kod Kapitola sa namerom da „ubiju Nensi Pelosi i obese potpredsednika Majka Pensa“.

Pročitajte još:

– U godinama koje dolaze, Tramp će voditi svoju vojsku domaćih terorista i podsticaće ih na nasilje – navodi Vinslov, dodajući da će sadašnji američki predsednik iskoristiti svoju “vojsku terorista“ da “započne građanski rat”.

Vinslov kao rešenje predlaže “vojsku detektiva građana” koji će “nadgledati ekstremiste na Internetu” i izveštavati vlasti o njihovim saznanjima, pozivajući se na to kako je analitičar CIA otkrio lokaciju Osame Bin Ladena pre njegovog hapšenja.

Meta na čelu svakog konzervativca

Ubrzo su usledile brojne reakcije na video. Dok jedni tvrde da je opasno, praktično, polovinu stanovništva nazivati teroristima, najekstremniji Trampove pristalice već se nude da “pomognu” budućim vlastima.

Pročitajte još:

– Ovo je toliko opasno da je teško sažeti u tvitu. Svakom konzervativcu stavlja metu na čelo, poziva na rat i propagira stvaranje grupe koja bi se špijunirala komšije. Da su Hitler ili Staljin danas živi, s ponosom bi koristili vaš video – napisao je novinar Robi Starbuk.

Međutim, mnogi Trampovi protivnici pohvalili su video snimak.

“Gde da idem da se prijavim“ i „Sve što pronađem poslaću FBI-u. Želim da zaštitim svoju zemlju“, samo su neki od komentara Bajdenovih pristalica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike