Misterija 19. najbogatijeg čoveka sveta: Prvi put u javnosti posle tri meseca, akcije vrtoglavo skočile

20.01.2021

16:00 >> 16:18

0

Autor: A. Bulatović

Niko i dalje nije dobio objašnjenje zašto ga nije bilo od oktobra

Misterija 19. najbogatijeg čoveka sveta: Prvi put u javnosti posle tri meseca, akcije vrtoglavo skočile
Copyright Tanjug/AP/Lisnawati

Cene akcija Alibabe naglo su porasle u sredu nakon što se kineski milijarder Džek Ma ponovo pojavio prvi put posle tri meseca, nakon spekulacija da je nestao.

Ma se pojavio na telekonferencijskom pozivu sa više od 100 nastavnika iz ruralne Kine u okviru ceremonije dodele godišnjih nagrada njegove fondacije u čast prosvetnih radnika na selu.

Preko fondacije “Jack Ma”, bivši izvršni direktor Alibabe od 2015. godine ugošćuje nastavnike u odmaralištu Sanija u provinciji južni Hajnan, ali ceremonija 2021. održana je putem interneta zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Osnivač Alibabe, Džek Ma, Printscreen Youtube/CNBC

Ma, koji je trenutno 19. na Forbsovoj listi milijardera pohvalio je 2,9 miliona seoskih prosvetnih radnika u Kini i obećao da će ih upoznati nakon završetka pandemije.

Maovo neočekivano ponovno pojavljivanje obeležio je nagli porast akcija Alibabe u Hong Kongu.

Maov poslednji nastup bio je na samitu Bund u Šangaju krajem oktobra 2020, kada je dao osetljive komentare o kinesko strogo regulisanom finansijskom sistemu. Rekao je da to “guši inovacije” i da ga treba prepraviti za dobro buduće kineske omladine.

Pročitajte još:

Glasine o njegovom nestanku počele su ubrzo nakon što se nije pojavio na novembarskom finalu emisije preduzetničkih igara “Africa’s Business Heroes”. Maa je tada zamenio izvršni direktor Alibabe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike