Novi problemi sa "Fajzerom", reagovala Evropska unija!

22.01.2021

12:14 >> 12:50

0

Autor: A. Bulatović

Fajzer je trebalo da EU dostavi nove količine vakcina naredne nedelje

Novi problemi sa "Fajzerom", reagovala Evropska unija!
Copyright Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

Evropska komisija tražiće objašnjenje od američke kompanije “Fajzer” zbog čega se ponovo odlaže isporuka vakcina protiv koronavirusa, izjavio je danas portparol EK.

“Fajzer” je trebalo da EU dostavi nove količine vakcina naredne nedelje.

Ranije je kompanija “Fajzer” saopštila da neće biti više odlaganja isporuka vakcina priotiv koronavirusa, nakon što je već jednom odložila isporuku, uz obrazloženje da mora da projača proizvodnju.

Podsetimo, lideri EU složili su se da dalje unapređuju saradnju između država članica u cilju borbe protiv koronavirusa, jer pandemija i dalje besni širom kontinenta. Oni su zaključili na sastanku posvećenom aktuelnoj situaciji da unutrašnje i spoljne granice EU moraju ostati otvorene, ali uz primenu strogih mera restrikcije neesencijalnih putovanja.

Tanjug/AP Photo/Paul Sancya

– Ubeđeni smo da moramo da ostavimo otvrene granice, ali istovremeno razmatramo i restrikcije za neesencijalna putovanja – poručio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Veoma zarazna priroda nekih od novootkrivenih varijanti virusa glavni je razlog za zabrinutost evropskih lidera.

Pročitajte još:

Zemlje EU takođe su se na sastanku dogovorile o zajedničkom okviru za upotrebu brzih testova antigena i uzajamnog priznavanja brzih antigena i RT-PCR testova širom Evrope. Zaključeno je da će se i na spoljnim granicama EU uvesti dodatne mere u cilju zaustavljanja širenja virusa, kojim će se i od putnika iz trećih zemlja, kojima je do sada bila potrebna samo potvrda o važenju boravka u EU, od sada zahtevati i testiranje pre puta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike