Izrael ponovo gađao ciljeve u Siriji: Stradala nedužna četvoročlana porodica

22.01.2021

13:40 >> 13:46

0

Autor: A. Bulatović

Izrael je tokom godina pokrenuo stotine udara na vojne ciljeve povezane sa Iranom u Siriji

Izrael ponovo gađao ciljeve u Siriji: Stradala nedužna četvoročlana porodica
Copyright Ilustracija/Profimedia

Izraelski ratni avioni ispalili su nekoliko raketa u centralnoj Siriji rano u petak, gađajući mesta proiranska milicije.

Izraelski borbeni avioni koji su leteli iznad Libana pogodili su najmanje pet položaja formacija koje podržavaju Iran i libanski Hezbolah u blizini grada Hame i sirijskog srednjeg sektora – rekao je Sirijski opservatorijum za ljudska prava (SOHR).

SOHR je dodao da su „geleri projektila koje je ispaljivala režimska protivvazdušna odbrana u pokušaju da presretne izraelske vazdušne udare pogodili stambeno naselje Kazu u severozapadnom delu grada Hame, u kojem je ubijena četvoročlana porodica“.

Sirijski državni mediji rekli su da se protivvazdušna odbrana sirijskog režima u petak suočila sa „izraelskom agresijom“ u regionu Hame koja je usmrtila četiri osobe.

Državno-novinska agencija SANA citirala je neimenovanog vojnog zvaničnika koji je rekao da se napad dogodio malo pre zore kada su izraelski ratni avioni preleteli susedni Liban.

Izrael je tokom godina pokrenuo stotine udara na vojne ciljeve povezane sa Iranom u Siriji, ali retko priznaje ili raspravlja o takvim operacijama.

Pročitajte još:

Sirijski vojni zvaničnik rekao je da je napad usmeren na nekoliko ciljeva u centralnoj provinciji Hama i u njenoj blizini. Dodaje se da su sirijske jedinice PVO oborile većinu projektila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: TheArabWeekly

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike