Rusija i Amerika potpisale sporazum pod uslovima Moskve

27.01.2021

08:32 >> 07:30

0

Autor: A. B.

Rusija pozdravlja odluku administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da produži sporazum

Rusija i Amerika potpisale sporazum pod uslovima Moskve
Copyright Pixabay

Rusija i Sjedinjene Američke Države donele su odluku da produže Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja pod uslovima Moskve, rekao je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Rusija pozdravlja odluku administracije predsednika SAD Džozefa Bajdena da produži Sporazum o smanjenju strateškog ofanzivnog naoružanja.

– U principu, to je obostrano korisno rešenje i jedino je ispravno. Značajno dobijamo na vremenu kako bi pokrenuli i održali temeljne bilaterale pregovore o čitavom nizu pitanja koja utiču na stratešku stabilnost, i da osiguramo pouzdanu bezbednost naše zemlje na duži period – rekao je Rjabkov.

Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Prema njegovim rečima, pregovori sa SAD o produženju sporazuma START 3 održani su poslednjih dana.

„Juče sam sa (američkim) ambasadorom (Džonom) Salivanom u Moskvi razmenio note, kojima se utvrđuju dogovori o petogodišnjem produženju Sporazuma“, rekao je ruski diplomata.

Pročitajte još:

Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džozef Bajden razgovarali su juče telefonom, a tokom razgovora potvrđeno je da će se Sporazum o strateškom ofanzivnom naoružanju produžiti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike