Devojčica (8) izbačena iz škole jer je drugarici rekla da je zaljubljena u nju

31.01.2021

16:00 >> 12:49

0

I njen brat izgubio je pravo da se školuje u ovoj ustanovi samo zbog jedne izjave svoje sestre

Devojčica (8) izbačena iz škole jer je drugarici rekla da je zaljubljena u nju
Copyright Ilustracija/Pixabay

Devojčica iz Oklahome koja je išla u drugi razred osnovne hrišćanske škole izbačena je prošle nedelje iz nje nakon što je drugarici rekla da je zaljubljena u nju.

Delani Šelton morala je istog dana kad se njena ćerka Kloi poverila drugarici da dođe po nju i odvede je iz škole u Ovasu.

Delani je za “Fox 23” otkrila da joj je ćerka ispričala kako ju je “zamenica direktora pozvala na razgovor i rekla joj da ‘Biblija’ kaže da žene mogu da se udaju samo za muškarce i da samo sa njima mogu da imaju decu”.

– Moja ćerka je plakala i pitala se “da li me Bog i dalje voli”. Ona nije bila u vezi, samo se zaljubila. Za osmogodišnjakinju to je moglo da znači i da samo uživa u igri sa tom drugaricom. Zamenica direktora pitala me je šta mislim o devojčicama kojima se dopadaju devojčice i ja sam rekla da mislim da je to u redu, što je nju šokiralo, pa nije skrivala da je zaprepašćena – ispričala je Šelton.

Zabrana do zabrane

Zamenik direktora rekao je Delani da oni ne tolerišu istopolne veze u svojoj ustanovi, dok u školskom priručniku piše da je tamo zabranjen “bilo koji oblik seksualnog nemorala” i da će učenici koji se ne pridržavaju pravila ostati bez privilegije da se školuju u ovoj školi.

Učenicima nije dozvoljeno ni da javno ispoljavaju privrženost nekome, to jest, ne smeju da se drže za ruke, grle ili ljube. Ukoliko neka učenica zatrudni, automatski je izbacuju iz škole kako drugima ne bi davala “loš primer”.

Upravnik škole pozvao je Kloinu majku i rekao joj da želi da okonča saradnju sa njenom porodicom, pa je osim ćerke i njen petogodišnji sin izbačen iz ove ustanove.

– Izbacili su moju decu iz škole u kojoj su imali prijatelje i učitelje koji ih znaju četiri godine samo zbog nečega što moja ćerka verovatno još ni ne razume. Bila sam besna, povređena, osećala sam se izdano, tužno… Nisam mogla da verujem. Pitala sam zamenicu da sednemo i prodiskutujemo o tome i vidimo šta može da se učini, a ona je odbila, rekavši mi da “nemamo ni o čemu više da diskutujemo” – rekla je Šelton.

Pročitajte još

Kloi su veoma pogodili izbacivanje iz škole i osuda sa kojom se suočila u njoj, pa je danima plakala, ali se smirila kada je na internetu dobila veliki broj poruka podrške.

– Osećam podršku i ljubav, hvala puno svima koji su mi pomogli da se osećam bolje zbog onoga što sam – kazala je Kloi, koja i dalje dobija hiljade poruka dnevno.

Škola je izdala saopštenje u kom piše da će se “zbog privatnosti i drugih faktora uzdržati od komentara u vezi sa bilo kojim svojim učenikom ili članom njihove porodice”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike