Oglasio se zvanični Kremlj: Fondacija koju je formirao Navaljni je strana obaveštajna služba

01.02.2021

11:35

0

Autor: J.B.O.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju

Oglasio se zvanični Kremlj: Fondacija koju je formirao Navaljni je strana obaveštajna služba
Copyright Prinscreen/Twitter

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je danas da je antikorupcijska fondacija koju je formirao uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, povratila je status strane obaveštajne agencije, jer je pozvala američkog predsednika Džoa Bajdena da uvede sankcije desetinama ruskih biznismena i političara.

– Što se tiče ove fondacije i svih ovih pisama i poziva, fondacija je de fakto demonstrirala status strane obaveštajne službe. Smatramo sankcije neprihvatljivim. Verujemo da su apsolutno nepotrebne i da je to izuzetno loš način da se neko meša u odnose između država. Ovi metodi ne daju nikakvu perspektivu – ocenio je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao i da je policija jako odgovorila na provokacije izazvane neodobrenim mitingom održanim u nedelju, i da je odgovor bio u skladu sa zakonom, “mada svaki slučaj treba tretirati zasebno”.

– Svako je slučaj za sebe, neće svi biti stavljeni u jedan koš. Prihvatamo samo jednu stvar kao zajedničku – jaku policijsku akciju u skladu sa zakonom kao odgovor na provokacije – naglasio je Dmitri Peskov.

Danas je i zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev opisao ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog kao političkog podlaca, čije pokušaje da dođe na vlast ocenjuje kao neprimerene i nesmotrene.

Pročitaj još:

– Ovako sam o njemu mislio i ranije, a i dalje mislim tako. Verujem da je Navaljni politički podlac, osoba koja koristi nepromišljenu, ciničnu taktiku za dolazak na vlast kako bi postigao sopstvene ciljeve – kazao je Medvedev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike