"Izneverio nas je, nismo trebali da ga sledimo": Trampova republikanka mu okrenula leđa i želi da bude predsednica 2024!

13.02.2021

15:40 >> 16:46

0

Niki Hejli se poslednji put čula sa Trampom 6. januara, na dan kada je izbila pobuna i napad na zgradu Kongresa

"Izneverio nas je, nismo trebali da ga sledimo": Trampova republikanka mu okrenula leđa i želi da bude predsednica 2024!
Copyright

Donald Tramp ne može ponovo da se kandiduje za predsednika, a republikanci su pogrešili podržavajući njegovu kampanju za preokret izbornih rezultata 2020. godine, rekla je u intervjuu bivša ambasadorka u UN-u Niki Hejli.

Hejli, velika podrška bivšem predsedniku SAD kome se sada sudi u Senatu zbog podsticanja pobune, rekla je da je “duboko uznemirena” onim što se dogodilo Trampu od njegovog poraza na izborima.

– Neće se ponovo kandidovati za saveznu kancelariju – rekla je Hejli, koja je bila Trampov izaslanik pri Ujedinjenim nacijama od 2017. do 2018.

Bivši guvernerka Južne Karoline odbacila je spekulacije da će se Tramp, da bi se osvetio za svoj poraz i impičment, vratiti na mesto predsednika 2024. godine.

Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Hejli je takođe kritikovala Republikansku stranku zbog podrške Trampovoj kampanji za preokret izbora, što je dovelo do šokantnog napada njegovih pristalica na Kongres 6. januara.

Pročitajte još:

– Moramo da priznamo da nas je izneverio. Otišao je stazom koju nije trebao, a mi nismo trebali da ga sledimo i nismo trebali da ga slušamo. I ne možemo dozvoliti da se to ikada više ponovi.

Hejli je potvrdila da razmatra vlastiti nastup za predsednika 2024. godine i rekla da s Trampom nije razgovarala od 6. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike