Muškarac tri puta prekršio pravila karantina da bi se video sa verenicom: Sad ga čeka ili paprena kazna ili zatvor

16.02.2021

12:00 >> 11:25

0

Priznao je krivicu i sada čeka izricanje presude

Muškarac tri puta prekršio pravila karantina da bi se video sa verenicom: Sad ga čeka ili paprena kazna ili zatvor
Copyright Pixabay

Britanac koji se išunjao iz hotelske sobe u kojoj je bio u karantinu u Singapuru priznao je da je kriv za kršenje pravila izolacije. On se iskrao kako bi se video sa verenicom i tako se oglušio o striktna pravila dvonedeljnog karantina.

Najdžel Ski (52) mogao bi da završi u zatvoru na šest meseci nakon što je u septembru prošle godine tri puta napustio hotelsku sobu u Singapuru kako bi se video sa verenicom Agatom Mageš Ejamalaj (39), koja nije bila u karantinu, ali je boravila u jednoj od soba tog hotela.

Ejamalaj, koja se udala za Skija u novembru, proglašena je krivom što ga je podržala u prekršaju, prilikom kog Ski nije nosio ni masku, koja je u Singapuru obavezna.

Ski je dva puta uočen na hodniku, a do vereničine sobe, koja je bila 13 spratova više, došao je sporednim stepeništem koje je ona otvorila za njega.

– Ovo je klasična priča o dvoje zaljubljenih koji žele da budu zajedno i blizu jedno drugom koliko je to moguće, ali time krše zakon – rekao je advokat para na sudu.

Pročitajte još

Izricanje kazne očekuje se 26. februara. Oni koji prekrše karantin u Singapuru mogu da dobiju kaznu od 7565 dolara (732.372 dinara) ili da završe u zatvoru na šest meseci. U Singapuru su mnogi kažnjeni zbog ovog prekršaja, dok su strancima koji su se oglušili o propise, a koji rade u ovom gradu-državi, oduzete radne dozvole.

Ova država pokazala se dobro u borbi sa koronavirusom jer je ozbiljno shvatila pandemiju, ima veoma mali broj novozaraženih jer redovno kontroliše pridošlice, prati njihove kontakte i insistira na socijalnom distanciranju. Od čak 59.800 zaraženih od Kovida-19 u ovoj zemlji preminulo je samo 29 osoba.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike