Papa Franja poslao upozorenje: Svetu preti novi potop

02.03.2021

18:16

0

Autor: M.Vu

Za razliku od biblijskog potopa, koji je bio plod božanskog gneva, ovaj put bi do njega mogao da dovede čovek usled klimatskih promena

Papa Franja poslao upozorenje: Svetu preti novi potop
Copyright Profimedia

Papa Franja poslao je upozorenje čovečanstvu da svetu preti propast, novi potop. Za razliku od biblijskog potopa, koji je bio plod božanskog gneva, ovaj put bi do njega mogao da dovede čovek usled klimatskih promena.

Upozorenje poglavara Rimokatoličke crkve poslato je u knjizi Marka Poce, koja treba da bude objavljena ovog meseca. Poca, koji je takođe sveštenik, kapelan zatvora u Padovi, napisao je knjigu razgovora sa papom „O gresima i vrlinama“, čije izvode je objavio italijanski „Korijere dela sera“.

Papa Franja navodi da bi čovečanstvo moralo da obrati pažnju na globalno zagrevanje, korupciju i nepravdu u svetu.

Podsećajući na biblijski potop, papa je pozvao na razmišljanje o rastu temperatura i topljenju glečera kao opasnoj pretnji, pre nego što postane kasno.

Pročitajte još:

Ukoliko ljudi ne promene svoj odnos prema tom pitanju, Bog će „počistiti“ svet od korupcije i nepravde, naveo je rimski pontifeks.

Stvari poput razboritosti, saosećanja i empatije ne bi trebalo zaboraviti kada se bavite svetskim problemima, dodao je on.

Papa je pozvao i na očuvanje vere, jer je, kako je naveo, „prirodno da hrišćani imaju nedoumice o veri i Bogu, ali da i pored njih ne odustaju od vere“.

Izvodi iz knjige objavljeni su uoči papine posete Iraku, prve zvanične posete rimokatoličkog poglavara drugoj državi od početka pandemije virusa korona.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike