Švajcarci izašli na referendum: Građani podržali zabranu nošenja burki i nikaba!

07.03.2021

15:18 >> 18:15

0

Autor: J.B.O.

Predlagači zakona kazu da nošenje marami preko lica simbolizuje represiju nad ženama

Švajcarci izašli na referendum: Građani podržali zabranu nošenja burki i nikaba!
Copyright Pixabay/vadiv666

Građani Švajcarske su na današnjem referendumu podržali predlog krajnje desnice da se zabrani nošenje nikaba i burki koje nose pojedine muslimanke u toj zemlji.

Zabrana će se odnositi na pokrivanje lica na javnim mestima kao što su restorani, sportski objekti, javni prevoz ili tokom šetnje.

Izuzetak može biti nošenje nikaba i burki u verskim objektima, ili u slučaju bezbednosnih i zdravstvenih razloga, kao što se nose maske zbog zaštite od infekcije korona virosom, preneo je Rojters.

Švajcarska vlada se protivila ovoj meri jer smatra da je pokrivanje lica “marginalno” društveno pitanje i upozorila je da će biti ugrožen turizam jer većina žena koje turistički dolaze u Švajcarsku potiče iz bogatih arapskih zemalja u kojima žene prikrivaju svoje lice.

Predlagači zakona tvrdili su da nošenje marame preko lica simbolizuje represiju nad ženama i da su mere neophodne kako bi se održao princip da se lice prikaže u slobodnom društvu kao što je švajcarsko.

Pročitajte još:

Predlagači zakona kazu da nošenje marami preko lica simbolizuje represiju nad ženama i kažu da su mere neophodne kako bi se održao princip kojim lica treba da budu prikazana u slobodnom društvu kao što je švajcarsko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike