Gejts poziva na vakcinaciju: Milijarder prognozirao kada će se sve vratiti u normalu

21.03.2021

22:30 >> 22:14

0

Autor: M. I.

Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine, kaže Gejts

Gejts poziva na vakcinaciju: Milijarder prognozirao kada će se sve vratiti u normalu
Printscreen/Youtube, Bloomberg

Američki mijarder i osnivač Majkrosofta Bil Gejts u poslednjih nekoliko meseci često je komentarisao pandemiju korona virusa, pozivao je na vakcinaciju i poštovanje mera, a nedavno se ponovo osvrnuo na ovu situaciju, ističući da očekuje da će već ove jeseni svet početi polako da se vraća u normalu.

PROČITAJTE JOŠ:

– Već na jesen očekujem da će stvari biti daleko normalnije. Bio bih šokiran kada bi u tom trenutku još uvek postojao veliki broj škola koje sprovode nastavu na daljinu. Još uvek moramo da poradimo na tome da se u zajednicama sa niskim prihodima poveća stopa prihvatanja vakcine. Vakcinacija je i dalje ispod standarda. Zato moramo da kao primer pokažemo najpametnije ljude kako primaju vakcinu i potvrđuju da ona deluje – istakao je Gejts u intervjuu za “Wired”.

Ovaj biznismen je prevashodno komentarisao situaciju u Americi, te je istakao da čak i ako dođe do povećanja vakcinisanih, ne može se očekivati trenutni povratak “na staro” zbog situacije u ostatku sveta, prenose Novosti.

– Ostatak sveta će možda morati da sačeka i kraj 2022. godine pre nego što dođe do tog nivoa vakcinacije. Nekada je bilo potrebno i do 20 godina da vakcine stignu iz bogatih zemalja do država u razvoju. Dakle, trenutno je stanje bolje, ali ne i dovoljno dobro – zaključio je Gejts.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi