Peskov otkrio detalje iz privatnog života ruskog predsednika: Šta Putin voli da čita i gleda na televiziji, sa kojim državnicima je bio najbliži?

30.03.2021

11:35 >> 11:40

0

Autor: J.B.O.

Proširuje svoje znanje stranih jezika

Peskov otkrio detalje iz privatnog života ruskog predsednika: Šta Putin voli da čita i gleda na televiziji, sa kojim državnicima je bio najbliži?
Copyright Tanjug/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruski predsednik Vladimir Putin gleda strane televizijske kanale kako bi održao svoje znanje nemačkog i engleskog jezika, a nekoliko puta nedeljno ima kratke kurseve engleskog jezika, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– On gleda nemačke TV kanale, gleda programe na engleskom. Ne svakog dana, ali nekoliko puta nedeljno radi engleski. To su kratki kursevi, ali redovni – izjavio je Peskov.

Portparol Kremlja je otkrio i da je Putinov “glavni hobi čitanje, mahom istorijske literature, memoara”.

Osim toga, dodao je Peskov, Putin dobija novine.

– One stižu i u Kremlj i u rezidenciju Novo Ogarjovo. Uvek ih ima u avionu gde god putuje, tako da ih često pregleda. Osim toga, dobija i izvode iz štampe – rekao je Peskov.

Otkrio je i sa kojim državnicima je Putin bio najliži.

Nijedan savremeni svetski lider nije imao tako bliske odnose s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kao bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni i bivši nemački kancelar Gerhard Šreder, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Vladimir Putin je imao prijateljske sastanke s njima u raznim formatima. Što se tiče sadašnjih političara, mislim da Putin nije imao tako bliske formate komunikacije ni sa kim od njih”, izjavio je Peskov.

Portparol Kremlja je primetio da postoje lideri sa kojima je Putin “proveo mnogo, mnogo sati zajedno”, uključujući kineskog lidera Si Ðinpinga, indijskog premijera Narendru Modija i beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

– Mnogo je lidera sa kojima Putin ima odnos poverenja – naglasio je portparol.

Ovih dana aktuelno je i pitanje o novoj kandidatura Vladimira Putrina za predseednika Rusije.

Ruska Državna duma usvojila je 24. marta na plenarnom sastanku u trećem čitanju zakon u skladu sa izmenama Ustava koji, između ostalog, daje pravo aktuelnom lideru Rusije Vladimiru Putinu da se ponovo kandiduje za predsednika zemlje.

Pročitajte još:

Prema jednoj od novih odredbi Ustava Rusije, ograničavanje broja mandata tokom kojih jedno te isto lice može vršiti dužnost predsednika Rusije odnosi se na aktuelnog lidera zemlje bez uzimanja u obzir njegovih prethodnih predsedničkih mandata.

Prema tome, ovo pravilo omogućava aktuelnom lideru da još dva mandata obavlja dužnost predsednika Rusije

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike